spot_img
spot_img

Станивуковић: Додик пали бојлер када је јефтина, Жељка отказала сједницу да би се туширала

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Драшко Станивуковић, један од организатора јучерашњих протеста у Бањој Луци због поскупљења електричне енергије, насмијао је заступнике у Народној скупштини Републике Српске а током расправе о Нацрту закона о електричној енергији.

Станивуковић (ПДП) је реплицирао заступнику Срђану Мазалици (СНСД) који је, након што је “посавјетовао” грађане путем друштвених мрежа како да троше електричну енергију, образложио то и током сједнице.

“Многи од нас се труде да чекамо јефтину електричну енергију па да онда укључимо неке кућанске апарате, да онда укључимо бојлер, веш-машину, машину за суђе и нешто слично”, рекао је Мазалица.

Заступници су добацивали током његовог излагања, због чега су били упозорени неколико пута.

“Ја сам чуо да господин Додик исто гледа када ће бојлер укључити по јефтинијој тарифи, Жељка једном отказа сједницу Владе па се истуширала када је јефтнија струја (…) Господине Мазалица, када смо код тога колико трошите, можда ви трошите мање струје, јер немате косе па се брзо оперете па мање и воде плаћате. Ко вјерује у ту причу? Да неко из СНСД-а гледа када укључује бојлер”, рекао је Станивуковић, на што су се сви насмијали.

Осврнуо се и на јучерашње протесте казавши како жели да грађани изађу због куповине новог авиона у вриједности од 19 милиона КМ уз пјесму “Авиону сломит ћу ти крила, да не летиш школа би била, болница би била и вртић би био и све би било”.

“Ево, излазимо због авиона – 19 милиона КМ и хеликоптера – 10 милиона КМ. И позивам здравствене раднике јер сам рекао да је потребно 30 милиона КМ да им се повећају плате за 10 посто. А ви дали да господа крилата, а ви стварно крилатате”, рекао је Станивуковић симулирајући лет.

Ријеч је о процедури коју је Влада РС покренула за куповину новог авиона типа Cessna, који би се на бањалучком аеродрому требао наћи у новембру. Као разлог је наведено да је стари авион у квару већ два мјесеца те да је због високих трошкова обавезног ремонта и изнајмљивања другог авиона у том периоду донесена одлука да буде купљен нови авион.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img