spot_img
spot_img

Стан на дан – зарада и до 1000 КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Изнајмљивање стана на дан све је популарнији вид закупа некретнина у Републици Српској, а власници некретнина кажу да у сезони мјесечно зараде и до 1.000 марака.

У понуди су гарсоњере, али и двособни станови у згради или кући, а цијене се крећу од 30 до 80 КМ по дану, у зависности од града. Цијену диктирају и локација и опремљеност простора.

Сви који желе изнајмити стан на дан у највећем граду Српске морају издвојити између 40 и 80 КМ, у зависности у којем дијелу Бањалуке се стан налази.

– Имамо вишка стамбеног простора у кући, па смо одлучили да спрат издајемо на дан по цијени од 40 КМ. Мало је већа зарада него да издајемо на дужи период. Углавном су гости људи који у Бањалуку долазе на свадбе или имају неког свог овдје на лијечењу – рекла је Бањалучанка Биљана С.

Приједорчанин који по цијени од 30 КМ издаје стан на дан на периферији града, а који није желио да му наводимо име, каже да је сасвим случајно дошао на ову идеју, када му је један човјек тражио да му стан изнајми на 13 дана.

Касније се та одлука показала исплативом, а мјесечно од издавања стана успије да плати рату за стамбени кредит.

– Гости су углавном Приједорчани који бораве у иностранству, па кад дођу на одмор не желе да буду код родитеља или родбине, већ изнајмљују стан да имају свој мир. Издавао сам стан и Французима, Енглезима, Малезијцима и Јапанцима – прича овај Приједорчанин и додаје да је стан заузет и до 20 дана мјесечно у јулу и августу.

Истиче да госте не бира, а важно је само да уредно плате.

– Да ли стан изнајмљују љубавници не можемо докучити, а једном ме је позвао момак и питао за стан и да ли нам смета што су они геј – испричао је овај Приједорчанин. Додао је да су у цијену изнајмљивања стана од 28 квадрата урачунате режије, чиста постељина, пешкири и паркинг.

У бијељинској Агенцији за некретнине “Астра” кажу да стан на дан најчешће изнајмљују пословни људи који у Бијељину долазе на састанке, па им је удобније него да буду у хотелу.

– Углавном су гости пословни људи из других крајева РС или из Србије, а било је и љубавника – рекли су у овој агенцији и додали да стан на дан изнајмљују по цијени од 50 КМ, а ако гост остаје дуже, цијена је нешто нижа.

Сњежана Секулић из Добоја одлучила је да издаје стан на дан да би лакше могла контролисати плаћање режија.

– Најчешћи гости су странци Пољаци, Мађари и други који пролазе кроз Добој. Углавном су то породице, културни и школовани људи са којима нема никаквих проблема. Цијена је 25 евра по дану – казала је Секулићева.

Цијене станова по дануČ

40 – 80 КМ Бањалука

50 КМ Бијељина

50 КМ Добој

30 КМ Приједор

 

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img