Стадион на којем је отворено Свјетско првенство градила је и фирма из БиХ - nula49.com
spot_img
spot_img

Стадион на којем је отворено Свјетско првенство градила је и фирма из БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Свјетско првенство у фудбалу отворено је јуче у Катару. Свечано отварање одржано је пред више од 60.000 гледалаца на стадиону Ал Баyт у граду Ал Кхору који је од главног града Дохе удаљен око 50 километара.

Катар је за ово првенство изградио низ нових стадиона, а оно што је интересантно је да је у њиховој изградњи учествовала и компанија из БиХ.

БизнисИнфо пише да је ријеч о фирми ВС Тренд из Бихаћа која је на стадиону Ал Баyт била задужена за комплетне радове на вентилацији, инсталацијама и протоку воде на стадиону, укратко свему ономе што је битно како би стадион као објекат могао функционисати.

Стадион је вриједан 770 милиона евра.

“Укупно је око 250 радника ангажовано на овом пројекту. Тренутно их је на градилишту око 200. У питању су радници из цијеле Босне и Херцеговине”, казао је раније за БизнисИнфо директор компаније Сабахудин Блажевић.

Стадион Ал Баyт најављен је као објекат који не само да ће задовољити све критерије ФИФА-е, већ ће поставити нове стандарде одрживости енергије и заштите околине. Захваљујући примјени најновијих ГСАС и ЛЕЕД стандарда, фудбалски мечеви моћи ће се играти на умјереним температурама чак и по љетним врућинама.

 

 

 

(biznisinfo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img