Srpska spremna da pomogne ratnom hirurugu Laziću

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da ga je veoma potresla vijest da je primarijus doktor Miodrag Lazić, rukovodilac Urgentnog centra u Nišu, hirurg koji je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, u ratnoj bolnici „Žica“ u Blažuju, spasio hiljade života, inficiran korona virusom i izrazio nadu da će se poboljšati zdravstveno stanje dr Lazića.

“Želim da podsjetim da je doktor Lazić u Republiku Srpsku dobrovoljno došao u septembru 1992. u ratnu bolnicu „Koran“, da pomogne svojim znanjem i iskustvom kada je nama u Republici Srspkoj bilo najteže. Kao šef hirurške ekipe u oktobru je otišao na Ilidžu, u bolnicu„Žica“, jedinu bolnicu na prvoj liniji fronta. Kao vrstan hirurg, radio je sam više od dvije godine na području koje je u tom vremenu obuhvatalo oko sto hiljada stanovnika”, podsjetio je predsjednik Čubrilović.

On je rekao da je veoma dragocjena istina o dešavanjima u proteklom ratu objavljena u “Dnevniku ratnog hirurga”, koji je u bolnici „Žica“ vodio doktor Lazić.

“Republika Srpska zahvalna je doktoru Miodragu Laziću za sve što je učinio u spasavanju ljudskih života. Ako postoji bilo kakva mogućnost, spremni smo da pomognemo našem ratnom hirurgu. Iskreno smo zabrinuti viješću o zdravstvenom stanju doktora Lazića i želimo da poručimo porodici Lazić da je cijela Republika Srpska uz njih, da iščekujemo vijesti o ozdravljenju, i da se molimo za brz oporavak izuzetnog čovjeka i ljekara koji je spasio hiljade života civila i pripadnika Vojske Republike Srpske.  Doktor Lazić je bio čovjek koji je ostavio svoju porodicu, svoj grad, svoj komoditet, da bi bio u Republici Srpskoj kada je nama bilo najteže i mi to nikada nećemo zaboraviti”, rekao je predsjednik Čubrilović.

On je dodao da je danas kontaktirao ljekare u Kliničkom centru Niš sa kojim je razgovarao zdravstvenom stanju dr Lazića i zamolio ih da mu prenesu pozdrave i želje za brzo ozdravljenje iz Republike Srpske, koja nikada neće zaboraviti herojsko dijelo svog hirurga.

 

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime