spot_img
spot_img

Српкиња поклонила земљиште за изградњу моста до бошњачког села

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Дара Зурнић, мјештанка села Сухача, удаљеног десетак километара од Санског Моста, поклонила је дио властитог земљишта како би се могао изградити мост ка сусједном бошњачком селу Врше.

Ранији мост, који је премошћавао локални поток, оштећен је за вријеме поплава, које су погодиле подручје санске опћине прије четири године, те се указала потреба за изградњом новог.

Локалне власти су успјеле осигурати средства за реализацију овог пројекта кроз ФЕРП програм, намијењен помоћи поплављеним подручјима, а његова вриједност износила је 70.000 марака.

Прије неколико мјесеци започели су грађевински радови те су пројектовани потпуно нови положај моста и траса прилазног пута који води до њега, али се накнадно испоставило како ће изградњом бити захваћен и дио земљишта у приватном власништву Зурнићеве, непосредно испред њене породичне куће.

Мјештани Врша за “Независне” кажу како би већина у таквој ситуацији прибјегла уцјенама и условљавањима, или захтијевала новчано обештећење, али је Зурнићева, мјештанка српске националности, поступила коректно, уступивши дио сопственог земљишта како би се мост могао изградити.

Са Даром нисмо успјели лично поразговарати о овом хвале вриједном потезу јер је отпутовала код дјеце у посјету.

“Хвала свима који су помогли да се овај пројекат приведе крају, јер је ово наша једина веза с остатком свијета. Хвала локалним властима и надлежним институцијама, а посебно велико хвала нашој комшиници Дари, њој дугујемо велику захвалност”, истакао је представник мјештана Врша Адмир Велић.

Начелник опћине Сански Мост Фарис Хасанбеговић истакао је како се ради о квалитетно урађеном пројекту, који ће много значити становницима поменутог села. “Посебно морам захвалити мјештанки Дари Зурнић, која је уступила дио приватног земљишта како би траса прилазног пута до моста била сигурнија и квалитетније урађена”, рекао је Хасанбеговић.

Према његовим ријечима, на овоме неће стати. Циљ је да цијели овај путни правац буде прекривен асфалтним застором, да се изгради модерна саобраћајна комуникација.

Иначе, Сухача и Врше су два сусједна села, која настањују Срби и Бошњаци, а односи међу њима у много чему могу бити примјер добре сарадње и суживота.

Мјештани два села дијеле јединствен став по многим животним питањима, па су тако прије неколико мјесеци организовали протесте против израдње азила за псе у близини њихових кућа.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img