Sramota u Mostaru: Trener “Emine” napao fudbalerku brčanske “Lokomotive”

Ružne scene u toku meča XI kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine. Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog u subotu su u derbiju kola poražene od domaće ekipe Emine u Mostaru rezultatom 4:1.

Ipak, i pored pobjede Mostarki, domaći tim i nije baš bio korektan prema svojim protivnicama. Ružan detalj dogodio se u 31. minutu utakmice, kada je trener domaćih Zijo Tojaga smatrao da je gostujuća fudbalerka pokušala odglumiti prekršaj, pa je ušao u teren i fizički napao igračicu Lokomotive, te je u gužvi udario laktom u predjelu lica. Trener Emine opravdano je bio isključen, ali isto tako i nastavio sa psovkama i vulgarnim riječima.

Napadnuta igračica je dvadesetogodišnja Aldina Škahić. Pedesetsedmogodišnji Zijo Tojaga u karijeri je trenirao i mostarski Velež.

Da stvar bude gora, tu nije bilo kraja, nedugo zatim i rezervna golmanica Emine, Marinela Lovrić pljunula je Mariju Damjanović, napadačicu ekipe iz Brčkog, te je prošla bez javne opomene.

Na potezu su disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH i ostaje da se vidi da li će i kakva kazna biti izrečena treneru tima sa Neretve.

Mnogi ljubitelji ženskog fudbala, ali i sporta uopšte treba da se zapitaju da li je normalno da se takve stvari dešavaju…

 

 

 

(sportdc.net/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime