Smjene zbog sinoćnje fešte u Sarajevu

Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je dužnosti šefa Opšte i abdominalne hirurgije KCUS i upućen u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS.

Ovo su saopštili iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu a zbog nepoštovanja opštih propisanih mjera i opasnosti za zaposlene KCUS i bolesnike.

“Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijalno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID – 19 koje smo postigli”, navode sa KCUS-a prenosi N1.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović razriješio je jutros prof.dr. Nihada Fejzića iz članstva u Naučnom tijela Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim virusom korona, saopšteno je iz Vlade KS.

Podsjećamo, sinoć je organizovana privatna zabava u jednom sarajevskoj lokalu, među pisutnima je bio i ministar spoljne trgovine i ekonomske saradnje BiH Staša Košarac.

Nije poznato da li su protiv ministra Košarca preduzete mjere.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime