spot_img
spot_img

Шмит у Предсједништву БиХ, Цвијановићева га игнорисала

spot_img
spot_img

Жељко Комшић и Денис Бећировић, чланови Предсједништва БиХ састали су се са Кристијаном Шмитом, којег Република Српска не признаје за високог представника, а овај састанак, као што се и очекивало, игнорисала је Жељка Цвијановић, предсједавајућа Предсједништва БиХ.

Састанак Бећировића и Комшића са Шмитом, услиједио је након прве редовне сједнице Предсједништва БиХ, а за разлику од њих двојице, Цвијановићева је након сједнице Предсједништва БиХ разговарала са Јоханом Затлером, шефом Делегације ЕУ у БиХ.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да су Комшић и Бећировић са Шмитом разговарали о реформама на евроатланском путу БиХ, а посебно у контексту препоруке Европске комисије о додјељивању кандидатског статуса БиХ.

На састанку је истакнуто да су пред БиХ важне седмице, састанци на високом нивоу са ЕУ тијелима и очекивања су да се донесу позитивне одлуке за пут БиХ ка ЕУ, које ће и грађанима бити охрабрење да је европска перспектива могућа.

“ОХР има важну улогу да буде у функцији изградње демократске и правне државе која убрзаним корацима иде ка ЕУ. Додано је да се стандарди у поштовању демократије у ЕУ требају примјењивати и у БиХ, имајући у виду позитивне препоруке и препоруке за кандидатски статус БиХ”, саопштено је из Предсједништва.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img