Smanjen broj poginulih u saobraćajnim nesrećama u Srpskoj

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović rekao je danas u Banjaluci da je u Srpskoj smanjen broj poginulih lica u saobraćajnim nesrećama u prošloj godini u odnosu na 2018. godinu.

Popović je precizirao da je u 2019. godini u saobraćaju poginulo 118 lica, što je manje za 12 lica u odnosu na 2018. godinu (130 lica).

“Siguran sam da je to posljedica aktivnosti Agencije i Savjeta za bezbjednost saobraćaja, kao i svih ostalih institucija i organizacija Srpske, odgovornih za bezbjednost saobraćaja”, rekao je Popović novinarima nakon sjednice Savjeta za bezbjednost saobraćaja Srpske kojom je predsjedavao republički premijer Radovan Višković.

On je poručio da će na Savjetu biti donesene mjere da bi se ovaj pozitivni trend nastavio i u skladu sa strateškim dokumentima u oblasti bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj, Popović je rekao da gotovo da nema posljedica po lica na auto-putevima za razliku od magistralnih i regionalnih puteva.

Član Savjeta za bezbjednost saobraćaja Srpske Krsto Lipovac rekao je da će se u Srpskoj raditi na unapređenju bezbjednosti na pomenutim putevima, kao i na pružnim prelazima što je problem u cijelom regionu.

On je potvrdio da je u 2019. godini smanjen broj i teško i lakše povrijeđenih lica u saobraćajnim nesrećama u odnosu na godinu ranije. Takođe, Lipovac je rekao da su to ozbiljni rezultati, te da će Savjet institucijama dati korisne preporuke da bi se u narednom periodu na planu bezbjednosti saobraćaja dostigle najrazvijene zemlje.

Popović je dodao da se na objektu Aerodroma Banjaluka intenzivno radi na unapređenju svih oblasti neophodnih za nesmetano odvijanje avio-saobraćaja.

On je istakao da je Aerodrom u Banjaluci licenciran za međunarodni saobraćaj i da licenciranje vrši Direkcija za civilno vazduhoplovstrvo BiH.

Popović je naveo da se radi na uspostavljanju registra saobraćajnih znakova Srpske, što će dodatno urediti ovu oblastu.

On je rekao da na planu postavljanja vertikalne i horizantalne signalizacije ima dosta nelogičnih rješenja i kolizija, dodajući da je glavna odgovornost na upravljačima puteva sa kojima će se raditi na otklanjanju nedostataka.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime