Slučaj “Tvor”: Sumonji dvije godine, Tomaševiću osam mjeseci zatvora

Okružni sud u Banaluci osudio je Vladimira Sumonju (29) i Luku Tomaševića (26) iz tog grada na ukupno dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog trgovine marihuanom, spidom i ekstazijem.

Sumonji je izrečena kazna od dvije godine, dok je Tomašević osuđen na osam mjeseci zatvora.

- Reklama -

Obojica su oglašeni krivim za blaži oblik krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga jer, kako je navedeno, nije dokazano da su drogu prodavali zajedno i po prethodnom dogovoru.

U presudi se navodi da su Sumonja i Tomašević od januara do 9. novembra 2018. godine dilovali marihuanu, spid i ekstazi. Drogu su kupovali od njima poznatih osoba i držali je u vikendici u naselju Šibovi gde su je prepakivali radi dalje preprodaje.

Upravo su u toj vikendici i uhapšeni u novembru prošle godine u okviru akcije ”Target” kada je kod njih otkriveno 2,4 kilograma skanka, 218 grama spida i 131 gram ekstazija.

Zanimljivo je da su, nakon što im je policija zakucala na vrata, optuženi pokušali su da se otarase droge. Policajci su iz kuće čuli povike ”popadaćemo”, ”ne gine nam zatvor”, ”bacaj prah u sudoper i puštaj vodu” i krenuli su unutra. Međutim, tada je s krova na njih pao tvor!

U istrazi se pominjalo da su optuženi bacili životinju na policajce, ali je tokom suđenja jedan od policajaca pojasnio da je tvor pao s krova.

Tokom istrage Tomašević je rekao da je droga njegova, dok je Sumonja tvrdio da nema nikakve veze s tim i da se slučajno zatekao u vikendici. Ipak priznao je da je dio droge, koji je kod njega pronađen, nabavio za lične potrebe.

Inače, Sumonja je poznat kao višestruki povratnik u krivičnim djelima, a osuđen je čak sedam puta. Luka Tomašević dosada nije osuđivan, a radi se o sinu banjalučkog advokata Nikole Tomaševića.

 

 

 

(srpskacafe.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime