spot_img
spot_img

Скупови групе “Правда за Давида” забрањени

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Због чињења кривичних дјела и прекршаја током одржавања јавних окупљања групе “Правда за Давида“, убудуће слиједи прекид и спречавање њиховог одржавања.

– Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, због непридржавања обавеза прописаних законом, на пријављеном скупу 30. децембра, извршена су и одређена кривична дјела, ухапшене одређене особе, док се за неким особама трага – саопштено је из ПУ Бањалука.

Даље наводе, организатор јавног скупа се није придржавао обавеза прописаних Законом о јавном окупљању РС, те је пријављени јавни скуп, након одржавања на Тргу Крајине, наставио као јавни скуп у покрету, који као такав није био пријављен.

– Организатор јавног окупљања, као и у претходним окупљањима, није испоштовао законом предвиђене обавезе већ је са осталим учесницима кренуо у протестну шетњу градом, при чему је на више локација од стране учесника јавног окупљања извршено више различитих прекршаја, а постоје основи сумње да су извршена и одређена кривична дјела.
Учесници јавног окупљања прекинули су и претходно заказан концерт Хариса Џиновића, на паркинг простору „Краша“. Галамом, виком, вријеђањем те оштећењем бине и постављене опреме онемогућили су извођење предвиђеног програма. Због ових дешавања, надлежне градске службе отказале су претходно најављене новогодишње културно-забавне манифестације – објаснили су из ПУ Бањалука.

Додају да због учесталог нарушавања јавног реда и мира, вршења кривичних дјела, спрјечавања нормалног одвијања саобраћаја те непоштовања Закона о јавном окупљању РС, сва будућа јавна окупљања групе „Правда за Давида“ ће бити спријечена и прекинута у складу са Законом о јавном окупљању РС.

– Учесници таквог јавног окупљања ће бити санкционисани у складу са законом – наводе.

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img