Skupovi grupe “Pravda za Davida” zabranjeni

Zbog činjenja krivičnih djela i prekršaja tokom održavanja javnih okupljanja grupe “Pravda za Davida“, ubuduće slijedi prekid i sprečavanje njihovog održavanja.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, zbog nepridržavanja obaveza propisanih zakonom, na prijavljenom skupu 30. decembra, izvršena su i određena krivična djela, uhapšene određene osobe, dok se za nekim osobama traga – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dalje navode, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te je prijavljeni javni skup, nakon održavanja na Trgu Krajine, nastavio kao javni skup u pokretu, koji kao takav nije bio prijavljen.

- Reklama -

– Organizator javnog okupljanja, kao i u prethodnim okupljanjima, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više različitih prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.
Učesnici javnog okupljanja prekinuli su i prethodno zakazan koncert Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“. Galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme onemogućili su izvođenje predviđenog programa. Zbog ovih dešavanja, nadležne gradske službe otkazale su prethodno najavljene novogodišnje kulturno-zabavne manifestacije – objasnili su iz PU Banjaluka.

Dodaju da zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprječavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe „Pravda za Davida“ će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS.

– Učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom – navode.

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime