spot_img

Skup podrške generalu Mladiću u Banjaluci

Published:

Srpski sabor “Zavetnici” – Republika Srpska smatraju da je 11. jul prava prilika da se organizuje skup podrške generalu Ratku Mladiću, jer se tog dana obilježava oslobođenje Srebrenice u kojoj su “horde Nasera Orića od 1992. do 1995. godine činile stravične zločine nad srpskim življem”.

“Toga dana obilježavamo oslobođenje Srebrenice U susret presudi generalu Ratku Mladiću i smatramo da je upravo ovaj datum prava prilika da se pošalje poruka podrške srpskom generalu. U Haškom tribinula ne sudi se samo Ratku Mladiću, već čitavom srpskom narodu“, poručili su iz Sabora.

Organizatori navode da je Srebrenica politički projekat koji godinama unazad služi kao instrument za stalni pritisak na Banjaluku, sa ciljem da se Srbima nametne kolektivna krivica, a Republika Srpska proglasi za “genocidnu tvorevinu”.

“Srebrenica je postala oružje za održavanje srbofobične atmosfere u zapadnim društvima i instrument demonizacije srpskog naroda. Pozivamo sve one koji poštuju veliku žrtvu svih koji su stvarali i branili Republiku Srpsku da se zajedno okupimo na Trgu Krajine i pružimo podršku generalu Ratku Mladiću”, ističu u Srpskom saboru “Zavetnici” – Republika Srpska.

Skup podrške biće održan 11. jula na Trgu Krajine u 18.00 časova.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka obezbjeđivaće 11. jula prijavljeni skup podrške generalu Ratku Mladiću.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je novinarima da će policija u potpunosti obezbjeđivati skup, a da će šetnja biti održana od Trga Krajine pored Narodnog pozorišta Republike Srpske do Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke.

 

 

(SRNA)

 

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img