Skup podrške generalu Mladiću u Banjaluci

Srpski sabor “Zavetnici” – Republika Srpska smatraju da je 11. jul prava prilika da se organizuje skup podrške generalu Ratku Mladiću, jer se tog dana obilježava oslobođenje Srebrenice u kojoj su “horde Nasera Orića od 1992. do 1995. godine činile stravične zločine nad srpskim življem”.

“Toga dana obilježavamo oslobođenje Srebrenice U susret presudi generalu Ratku Mladiću i smatramo da je upravo ovaj datum prava prilika da se pošalje poruka podrške srpskom generalu. U Haškom tribinula ne sudi se samo Ratku Mladiću, već čitavom srpskom narodu“, poručili su iz Sabora.

- Reklama -

Organizatori navode da je Srebrenica politički projekat koji godinama unazad služi kao instrument za stalni pritisak na Banjaluku, sa ciljem da se Srbima nametne kolektivna krivica, a Republika Srpska proglasi za “genocidnu tvorevinu”.

“Srebrenica je postala oružje za održavanje srbofobične atmosfere u zapadnim društvima i instrument demonizacije srpskog naroda. Pozivamo sve one koji poštuju veliku žrtvu svih koji su stvarali i branili Republiku Srpsku da se zajedno okupimo na Trgu Krajine i pružimo podršku generalu Ratku Mladiću”, ističu u Srpskom saboru “Zavetnici” – Republika Srpska.

Skup podrške biće održan 11. jula na Trgu Krajine u 18.00 časova.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka obezbjeđivaće 11. jula prijavljeni skup podrške generalu Ratku Mladiću.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je novinarima da će policija u potpunosti obezbjeđivati skup, a da će šetnja biti održana od Trga Krajine pored Narodnog pozorišta Republike Srpske do Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke.

 

 

(SRNA)

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime