Скијаши на Јахорини ће плаћати снијег - nula49.com
spot_img
spot_img

Скијаши на Јахорини ће плаћати снијег

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Републике Српске прихватила је иницијативу из Олимпијског центра Јахорина да се на овој планини плаћа посебна такса из које ће се финансирати систем за осњежавање и вертикални транспорт, сазнаје портал Capital.ba.

Формирана је радна група коју чини десет чланова, а чији је задатак да то спроведе у дјело.

“Задатак интерресорне групе је да сачини текст закона којим ће нормирати питање наплате посебне туристичке таксе на Јахорини и да исти путем Министарства трговине и туризма достави влади Републике Српске на разматрање ради спровођења даље процедуре”, стоји у рјешењу Владе.

Из министарства трговине и туризма су за Capital казали да ће радна група у наредним данима одржати први састанак и кренути са радом. О свему ће, обећавају они, јавност бити на вријеме обавијештена.

Признају да хотелијери нису одушевљени овом идејом. Ипак, понудили су им “столицу” у групи.

“Олимпијски центар Јахорина раније је излазио у јавност са иницијативом за увођење посебне туристичке таксе на Јахорини, што је наишло на оштре реакције јахоринских хотелијера. У циљу изналажења најбољег рјешења, оформљена је Радна група у чијем раду ће, уз представнике Владе Републике Српске и Града Источно Сарајево, учествовати и представници Удружења хотелијера и Олимпијског центра Јахорина”, кажу они.

Из овог министарства не откривају колики ће се намет плаћати.

Предсједник надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек је раније казао да је идеја да се за вријеме док раде систем за осњежавање и вертикални транспорт, плаћа накнада између шест и десет марака по кревету.

Иако не говоре о детаљима, Capital сазнаје да је законско рјешење већ спремно те да је преостало само да се усагласе детаљи међу којима је и систем наплате, гдје постоји иницијатива да све иде преко Пореске управе Републике Српске.

Такође, како сазнајемо, такса се не би наплаћивала за ову зимску сезону јер су цијене давно формиране а добар дио аранжмана је већ продат.

 

 

 

(capital.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img