spot_img

Скандалозни наводи Ријасета ИЗ БиХ: Тврде да је у име Српске извршен геноцид

Published:

- Advertisement -

Неспорна је чињеница да су Војска и Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске у протеклој агресији на нашу земљу извршиле бројне злочине, па и геноцид над Бошњацима у име Републике Српске, стварајући Републику Српску, навели су данас у Ријасету Исламске заједнице у БиХ.

Ове скандалозне наводе изнијели су реагујући на то што је МУП Републике Српске отворио истрагу након што је на интернету објављен видео-снимак на којем је приказан професор на Исламском педагошком факултету у Бихаћу, теолог и хоџа Мухамер Штулановић који је Српску назвао “геноцидном творевином”.

У Ријасету кажу да у „такве чињенице више нико не сумња, осим оних који затварају очи пред истином“.

-Ту чињеницу потврдио је и Међународни суд у Хагу и то поткријепио великим бројем поузданих, неспорних материјалних доказа и свједочења.Стога осуђујемо покушаје власти ентитета Република Српска да ућутка, застраши и процесуира оне који те чињенице износе јавно, међу којима су и неки имами. Како год је неприхватљиво да се људи убијају само зато што су друге вјере и националности, тако је неприхватљиво и да се прогоне само зато што говоре истину – нагласили су.

Из Исламске заједнице „апелују на све имаме и хатибе да свој говор и наратив прилагоде бх. стварности и управе га на вјерско едуковање људи, одгајање људи у духу комшијске солидарности, суживота и толеранције и на потицање добра и побожности”.

Полиција је раније саслушала главног имама Меџлиса Исламске заједнице из Козарца Амира ефендију Махића, који је Светом Сави приписао фашизам, а Српској православној цркви (СПЦ) секташтво.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img