Skandal u Modriči: Porno-snimcima fratru iznudili 250.000 KM

Nezapamćen skandal potresa Katoličku crkvu u BiH, nakon što su tri osobe uhapšene i pritvorene zbog sumnje da su seks-snimcima ucijenjivale katoličkog sveštenika I. K. iz Modriče od koga su naplatile oko 250.000 KM da ne objave eksplicitne snimke njegovog seksa sa ženama.

Kako je potvrđeno “Novostima”, za ucjenu su osumnjičeni Aleksandar Vasiljević i Saška Kovačević iz Doboja i Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljević i Kovačevićeva uhapšeni su 16. avgusta u akciji “Steroid”, koju su sproveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP RS i PU Doboj.

- Reklama -

U nastavku akcije 28. avgusta uhapšen je i Joksimović.

.Njima se na teret stavlja krivično djelo ujcene, odnosno da su od katoličkog sveštenika I. K. naplatili 250.000 KM da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i imao seksualne odnose sa ženama. Radi se o najmanje tri snimka sa dvije različite žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni – kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je svještenik mesecima plaćao osumnjičenima za ćutanje novčano, a ponekad i u skupoj robi. Za isplatu je koristio i župni novac, a najvjerovatnije i donacije vjernika, jer je tražene iznose isplaćivao u sitnim apoenima od po 10 i 20 KM. Kada više nije mogao da podnese namete osumnjičenih, odlučio je da sve prijavi policiji.

– Sprovedena je detaljna istraga, i Kovačević i Vasiljevićeva su uhvaćeni u zamku. Uhapšeni su nakon što su u označenim novčanicama i na unaprijed dogovorenoj lokaciji od sveštenika uzeli 15.000 KM – pojasnio je izvor iz policije.

Tokom istrage ispitano je i saslušano više svjedoka, da bi u nastavku akcije policija uhapsila i Mila Joksimovića zbog sumnje da je učestvovao u ucjeni.

Rješenjem Osnovnog suda u Doboju svima je određen jednomjesečni pritvor, koji je u odnosu na Vasiljevića i Kovačevićevu prošle sedmice produžen za još dva mjeseca.

Na zvaničan upit “Novosti”, u PU Doboj je potvrđeno da su tri lica uhapšena zbog ucjene, ali detalje nisu otkrivali.

– U akciji “Steroid” 16. avgusta ove godine dva lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo ucjene. Po naredbi Osnovnog suda u Doboju izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, te vozila koja osumnjičeni koriste, pri čemu su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – navode u PU Doboj.

U policiji navode da je u nastavku akcije 28. avgusta u Modriči uhapšeno još jedno lice. Bez komentara Sveštenik I. K. koji je bio žrtva ucjene u telefonskom razgovoru nije želio da komentariše ovaj slučaj, kao ni činjenicu da je prekršio celibat.

– Ne bih volio da to ide u javnost – rekao je I. K.

 

 

 

 

(novosti.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime