spot_img
spot_img

“Ситуација у Сарајеву озбиљна али под контролом, смањити кретање на минимум”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Премијер Кантона Сарајево Един Форто оцијенио је да је ситуација у главном граду БиХ због падавина озбиљна, али да је под контролом те је позвао грађане да смање кретање на неопходни минимум.

Истакао је да је Влада КС данас одржала хитну сједницу те усвојила низ закључака како би ријешила нагомилане проблеме.

Између осталог, казао је да је Влада наложила Штабу цивилне заштите КС да покрене све мјере прописане у плановима Активне одбране од поплава те да са свим људским ресурсима и опремом изађе на подручја и подузму све активне мјере.

Такође је истакао да је Влада КС наложила свим министарствима да по потреби у поплављеним и ризичним подручјима зауставе рад школа, вртића и других јавих установа те нагласио да су већ три школе затворене.

Министар саобраћаја Кантона Сарајево Аднан Штета нагласио је да је одвијање саобраћаја врло отежано, те да је велики број саобраћајница поплављен, посебно на подручјима Илиџа, Нови Град, Илијаш и Трново те да раде на санацији тих проблема.

“Због честог нестанка електричне енергије, тешко је успоставити јавни саобраћај, јер не раде семафори. Екипе су на терену”, казао је он.

Министар унутрашњих послова КС Аднан Катица је казао да полиција регулише саобраћај на најфреквентнијим саобраћајницама.

 

 

 

(nezavisne.com/klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img