spot_img
spot_img

СИПА ухапсила шест службеника УИО осумњичених за рекетирање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) ухапсили су јутрос у акцији “Бренд” шест службеника Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ осумњичених за злоупотребу службеног положаја,односно корупцију и рекетирање привредника, потврђено је “Гласу Српске”.

Сазнајемо да је слободе лишен шеф Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја у Регионалном центру УИО у Тузли Борис Филиповић, који је и првосумњичени у овом случају.

Осим њега, према нашим сазнањима, ухапшени су и Милорад Крчар, Елвир Ћосић, Ведад Османовић, Ладисав Забо и Бенко Галић. Незванично, сви су службеници Регионалног центра УИО у Тузли.

Претресени су стамбени објекти, пословни простори и возила на шест локација у Тузли, Бијељини, Лукавцу, Градачцу и Лончарима.

Акцију СИПА спроводи под надзором Тужилаштва БиХ и по налогу Суда БиХ.

Прије двије године, крајем фебруара, у истоименој акцији припадници СИПА су ухапсили 11 царинских службеника због примања мита на граничним прелазима Градишка, Шамац и Орашје, а претресане су просторије УИО БиХ и други објекти на 22 локације.

Тада су осумњичени били под истрагом због сумње да су незаконито узимали новац или друге облике користи, како би приликом увоза робе из Хрватске у БиХ, пропуштали мјере царинског надзора који су били обвезни вршити.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img