spot_img
spot_img

СИПА ухапсила шест припадника тзв. Армије РБиХ због убиства 56 Срба

spot_img
spot_img

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су данас на подручју Сарајева и Горажда шест особа због сумње да су починили ратни злочин.

“Шест ухапшених на подручју Сарајева и Горажда под истрагом су због ратног злочина почињеног у селу Јошаница код Фоче у децембру 1992. године, када је убијено 56 жртава српске националности, претежно цивила, међу којима је било и жена и дјеце”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Осумњичени се терете да су као команданти и припадници Вишеградске бригаде тзв. Армије РБиХ учествовали у нападу на село и почињењу злочина над становништвом.

“Током напада извршено је паљење и уништавање кућа и имовине. Жртве су након злочина пронађене и идентификоване”, наводе из Тужилаштва БиХ.

Додају да је у предмету извршена опсежна истрага Тужилаштва са више партнерских полицијских агенција и институција, као и прикупљање великог броја доказа о почињеном злочину и извршиоцима.

“Након криминалистичке обраде, осумњичени ће бити доведени поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и након тога донијети одуку о даљим активностима у предмету”, наводе из Тужилаштва БиХ.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img