SIPA uhapsila Almira Čehajića Batka, TV voditelja i humanitarnog radnika

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su uhapsili poznato TV lice iz Sarajeva Almira Čehajića Batka u okviru operativne akcije koju zajedno s Kantonalnim tužilaštvom provode u Kantonu Sarajevo.

SIPA je po nalogu Tužilaštva KS na području kantona izvršila pretrese na četiri lokacije u sklopu operativne akcije “Network“.

Pretresena su dva stambena i dva poslovna objekta, a do sada je slobode lišena jedna osoba, potvrdio je to glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Njihove radnje su usmjerene na otkrivanje zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhapšen zbog navodnih finansijskih malverzacija.

Almir Čehajić Batko je sarajevski TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanista. Glumio je i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organizacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom.

O njemu je 2013. godine snimljen dokumentarni film “Rob” u kojem se Batko ispovijeda o teškom periodu života i bolesti preminule kćerke.

Detalji ove akcije će biti poznati tokom dana.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime