spot_img
spot_img

“СИПА имала информацију да је инспектор угрожен”

spot_img
spot_img

Драган Лукач, министар унутрашњих послова изјавио је данас да је СИПА у Мостару имала одређеног доушника који је имао информацију да би могло доћи до угрожавања полицијског инспектора и управо је у тој информацији помињано име Далибора Раилића.

Лукач је потврдио да је Раилић налогодавац убиства начелника приједорске крим-полиције Раденка Башића и да му је одређен једномјесечни притвор у другом предмету – за организовани криминалитет и шверц тешких дрога.

“Међутим та информација је половином децембра лани била у оптицају и на неки начин прослијеђена канцеларији у Бањалуци али званично нисмо добили ту информацију. Није се помињало конкретно име, али се помињао Раилић као неко ко тражи могућег извршиоца за убиство полицајца”, објаснио је Лукач.

Он је казао да не зна зашто им та информација није достављена на вријеме, те да вјерује да су могли боље реаговати и можда спријечити убиство.

“Свакако ћемо провести истрагу и директор је већ реаговао по том питању. Полицијске и обавјештајне агенције морају размјењивати податке”, подвукао је Лукач.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img