Šešelj uvrijedio novinarku iz Trebinja: Novinari stali uz Natašu Miljanović Zubac i osudili prostakluk

Vojislav Šešelj, kontroverzni lider Srpske radikalne stranke, iznio je niz teških i morbinsih uvreda na račun novinarke Nataše Miljanović Zubac, optuživši je da je, dok joj je suprug bio živ, bila u vezi sa vladikom Grigorijem.

Šešelj je tako izazvao žestoke reakcije iz novinarske zajednice, koja je stala u odbranu koleginice, dopisnice RTRS-a iz Trebinja.

Udruženje novinara Republike Srpske i Uređivački kolegijum Radio-televizije Republike Srpske najoštrije su osudili verbalni napad Vojislava Šešelja na Natašu Miljanović Zubac.

Iz Udruženja novinara RS saopšteno je da “su sablažnjeni morbidnim i ženomrzačkim riječima koje je Šešelj izgovorio o novinarki RTRS-a i da najoštrije osuđuju ovaj nečuveni prostakluk”.

Ističu da u istoriji Udruženja nije zabilježen ni približno nečovječan medijski istup političara uporediv sa ovim pokušajem javnog sramoćenja koleginice Miljanović Zubac i njene teškom tragedijom pogođene porodice.

– Sramno je i što Šešeljevu višeminutnu nisku optužbi i morbidno uranjanje u privatnost nisu prekinuli ni voditeljka, ni voditelj jutarnjeg programa TV “Hepi”`. Da bruka bude veća, nakon pomenutog dijela razgovora pohvalili su se gledanošću te i takve emisije – navodi se u saopštenju.

UNRS očekuje da Regulatorna agencija za elektronske medije Srbije pokrene postupak protiv lica odgovornih što je ovakav sadržaj realizovan u programu medija sa nacionalnom frekvencijom.

UNRS poziva ostale nadležne institucije i udruženja, medijske kuće i političke organizacije da zaštite dostojanstvo novinarke Miljanović Zubac i pomognu da se osujeti i nagovještaj budućih napada na medijske radnike.

U saopštenju Uređivačkog kolegijuma RTRS-a navodi se da kao žena i samohrana majka Nataša Miljanović Zubac zaslužuje puno poštovanje, a kao medijski radnik punu profesionalnu podršku.

Iz RTRS-a dodaju da, nažalost, ovo nije prvi put da političari sebi daju pravo da javno, i to najčešće novinarke, iznošenjem laži, dovode u kontekst nečasnih radnji.

– Zato apelujemo na kolege novinare da u ovakvim situacijama sačuvaju dostojanstvo profesije i da zaštite medijske radnike od neprimjerenih riječi i teških napada – dodaje se u saopštenju.

Nakon brutalnog napada na Natašu Miljanović Zubac, ona se oglasila otvorenim pismom koje prenosimo u cjelosti.

“Vojislave Šešelju, svjesno vas ne oslovljavam sa gospodine jer su za mene gospoda nešto sasvim drugo, a persiram vam, jer su me tako roditelji vaspitali – slušala vas kako „uvjerljivo“ pričate javnosti o meni kao „moralnoj spodobi“ nazivajući me pogrdnim imenima koja ja, ni najgorem neprijatelju, ne bih izgovorila.

Ali, vi tako poimate obrazovanje, intelekt, ponašanje visoko obrazovanog čovjeka i ja u to neću da ulazim.

Vidim da vas moj privatan život posebno interesuje, pa, ako je to vaša pasija, slobodno mi se obratite detaljno ću vas, i sve koji su vam saučesnici u ovom ataku na mene, upoznati o svemu što vam je zanimljivo, pa možete i o tome tako „intelektualno“ da govorite na Televizijama koje samo takav vokabular i takve teme razumiju.

A sada da vam kažem ono zbog čega i pišem.

Ja sam majka dva diva, dva moja ponosa koji su smisao mog života i postojanja- Filipa i Aleksandra.

Ja sam baka jednogodišnjeg Vukašina, moje sreće, mog osmijeha, mog razloga, uz moje sinove, da vam se uopšte i obratim.

Ja sam kćerka Milovana, odlikovanog borca prve kategorije, koji je stvarao Republiku Srpsku, zajedno sa mojim stricem, mojim pokojnim suprugom, čije ste kosti „izvukli“ koristeći ih za vaše prljave političke manipulacije.

Ja sam kćerka Gorice rođene na Pešteru na kome se čast i obraz brane i krvlju.

Ja sam sestra, tetka, snaja, svekrva, beskrajan prijatelj onima koji zaslužuju.

Ja sam samohrana majka, žena.

Ja sam novinar profesionalac.

Ja kao takva spremna sam da odem u manastir Ostrog sa mojim sinovima i mojim unukom, stavim ruku na ćivot i kažem – ako je i jedno slovo onoga što ste rekli o meni i vladici Grigoriju istina neka Bog i Sveti Vasilije kazne mene i sve moje potomke.

POZIVAM VAS VOJISLAVE ŠEŠELJU DA VI, VAŠI POTOMCI, UČINITE ISTO – DOĐETE NA ISTO MJESTO I IZGOVORITE ISTO.

I možete povesti i „novinare“ Televizije na kojoj ste me monstruozno, brutalno, satanistički etiketirali, pa da i sve to ostane zabilježeno.

Ja u Boga vjerujem, Boga, i malo zubara, se jedino i bojim.

Nataša Miljanović Zubac”

 

 

 

 

(srpskainfo.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime