spot_img
spot_img

Шешељ увриједио новинарку из Требиња: Новинари стали уз Наташу Миљановић Зубац и осудили простаклук

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Војислав Шешељ, контроверзни лидер Српске радикалне странке, изнио је низ тешких и морбинсих увреда на рачун новинарке Наташе Миљановић Зубац, оптуживши је да је, док јој је супруг био жив, била у вези са владиком Григоријем.

Шешељ је тако изазвао жестоке реакције из новинарске заједнице, која је стала у одбрану колегинице, дописнице РТРС-a из Требиња.

Удружење новинара Републике Српске и Уређивачки колегијум Радио-телевизије Републике Српске најоштрије су осудили вербални напад Војислава Шешеља на Наташу Миљановић Зубац.

Из Удружења новинара РС саопштено је да “су саблажњени морбидним и женомрзачким ријечима које је Шешељ изговорио о новинарки РТРС-а и да најоштрије осуђују овај нечувени простаклук”.

Истичу да у историји Удружења није забиљежен ни приближно нечовјечан медијски иступ политичара упоредив са овим покушајем јавног срамоћења колегинице Миљановић Зубац и њене тешком трагедијом погођене породице.

– Срамно је и што Шешељеву вишеминутну ниску оптужби и морбидно урањање у приватност нису прекинули ни водитељка, ни водитељ јутарњег програма ТВ “Хепи”`. Да брука буде већа, након поменутог дијела разговора похвалили су се гледаношћу те и такве емисије – наводи се у саопштењу.

УНРС очекује да Регулаторна агенција за електронске медије Србије покрене поступак против лица одговорних што је овакав садржај реализован у програму медија са националном фреквенцијом.

УНРС позива остале надлежне институције и удружења, медијске куће и политичке организације да заштите достојанство новинарке Миљановић Зубац и помогну да се осујети и наговјештај будућих напада на медијске раднике.

У саопштењу Уређивачког колегијума РТРС-а наводи се да као жена и самохрана мајка Наташа Миљановић Зубац заслужује пуно поштовање, а као медијски радник пуну професионалну подршку.

Из РТРС-а додају да, нажалост, ово није први пут да политичари себи дају право да јавно, и то најчешће новинарке, изношењем лажи, доводе у контекст нечасних радњи.

– Зато апелујемо на колеге новинаре да у оваквим ситуацијама сачувају достојанство професије и да заштите медијске раднике од непримјерених ријечи и тешких напада – додаје се у саопштењу.

Након бруталног напада на Наташу Миљановић Зубац, она се огласила отвореним писмом које преносимо у цјелости.

“Војиславе Шешељу, свјесно вас не ословљавам са господине јер су за мене господа нешто сасвим друго, а персирам вам, јер су ме тако родитељи васпитали – слушала вас како „увјерљиво“ причате јавности о мени као „моралној сподоби“ називајући ме погрдним именима која ја, ни најгорем непријатељу, не бих изговорила.

Али, ви тако поимате образовање, интелект, понашање високо образованог човјека и ја у то нећу да улазим.

Видим да вас мој приватан живот посебно интересује, па, ако је то ваша пасија, слободно ми се обратите детаљно ћу вас, и све који су вам саучесници у овом атаку на мене, упознати о свему што вам је занимљиво, па можете и о томе тако „интелектуално“ да говорите на Телевизијама које само такав вокабулар и такве теме разумију.

А сада да вам кажем оно због чега и пишем.

Ја сам мајка два дива, два моја поноса који су смисао мог живота и постојања- Филипа и Александра.

Ја сам бака једногодишњег Вукашина, моје среће, мог осмијеха, мог разлога, уз моје синове, да вам се уопште и обратим.

Ја сам кћерка Милована, одликованог борца прве категорије, који је стварао Републику Српску, заједно са мојим стрицем, мојим покојним супругом, чије сте кости „извукли“ користећи их за ваше прљаве политичке манипулације.

Ја сам кћерка Горице рођене на Пештеру на коме се част и образ бране и крвљу.

Ја сам сестра, тетка, снаја, свекрва, бескрајан пријатељ онима који заслужују.

Ја сам самохрана мајка, жена.

Ја сам новинар професионалац.

Ја као таква спремна сам да одем у манастир Острог са мојим синовима и мојим унуком, ставим руку на ћивот и кажем – ако је и једно слово онога што сте рекли о мени и владици Григорију истина нека Бог и Свети Василије казне мене и све моје потомке.

ПОЗИВАМ ВАС ВОЈИСЛАВЕ ШЕШЕЉУ ДА ВИ, ВАШИ ПОТОМЦИ, УЧИНИТЕ ИСТО – ДОЂЕТЕ НА ИСТО МЈЕСТО И ИЗГОВОРИТЕ ИСТО.

И можете повести и „новинаре“ Телевизије на којој сте ме монструозно, брутално, сатанистички етикетирали, па да и све то остане забиљежено.

Ја у Бога вјерујем, Бога, и мало зубара, се једино и бојим.

Наташа Миљановић Зубац”

 

 

 

 

(srpskainfo.com/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img