spot_img
spot_img

Селак након изјаве у Тужилаштву: Осумњичени челници Српске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник СПС-а Горан Селак дао је јутрос изјаву у Тужилаштву БиХ у склопу истраге против више особа, а због сумње у напад на уставни поредак, гдје му је, како каже, саопштено да су у том предмету, између осталих, осумњичени и руководиоци Српске – предсједница Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић.

“Ја сам се одазвао на позив поступајућег тужиоца као предсједник политичке партије. Тужилац ме је упознао да је формиран предмет, у којем су осумњичени Милорад Додик, Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, те предсједници свих владајућих политичких партија и шефови посланичких клубова у Народној скупштини Републике Српске”, рекао је Селак за “Независне новине”.

Када су у питању шефови посланичких клубова, изузетак је предсједник Клуба посланика Уједињене Српске Костадин Васић, који није у својству осумњиченог, већ је умјесто њега, наводно, Маринко Драгишић.

Селак истиче да је изнио свој став – да је приоритет стабилна, јака Република Српска и њене институције, а да се у погледу надлежности треба сагледати које су то надлежности на неуставан и незаконит начин пренесене на ниво БиХ, као и да то договором требају рјешавати све три стране у БиХ.

“Мислим да је ово још једна представа за јавност, али видјећемо. Република Српска има право да у својој НСРС доноси одлуке и законе”, рекао је Селак за “Независне новине”.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img