Sedam novih slučajeva virusa korona u Srpskoj

U Republici Srpskoj utvrđeno je još sedam slučajeva virusa korona čime se broj zaraženih popeo na 27, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Dodaje se da je ukupno 76 analiziranih osoba u posljednja dva dana, te da je, pored sedam utvrđenih pozitivnih slučajeva, jedan nalaz ponovljen zbog kontrole kvaliteta.

Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi.

Jedna osoba je iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banjaluke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja, sa blagim ili bez simptoma.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 4864 osobe koje su doputoval2 iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 216 osoba.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 16 osoba (sedam osoba pozitivnih na test virusa korona i devet osoba u izolaciji).

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj”, zaklkjučuje se u saopštenju.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime