spot_img
spot_img

Себија Изетбеговић на корак до губитка доктората

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На ванредној сједници Сената Универзитета у Сарајеву (УНСА) одлучено је да неће бити уложена жалба на раније рјешење инспекције која је предложила да се поништи докторат Себији Изетбеговић, директорици Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС).

У пракси то, како јављају сарајевски медији, значи да је дата подршка ректору Рифату Шкријељу да поступи по налогу инспекције и изврши управну мјеру, односно поништи диплому доктора наука директорици Клиничког центра Универзитета у Сарајеву.

Претходно је, подсјетимо, Кантонална управа за инспекцијске послове Кантона Сарајево донијела одлуку да УНСА поништи диплому доктора медицинских наука Изетбеговићевој.

Изетбеговићева је, иначе, раније остала без титуле професорице, а прије тога и магистра наука.

Звање редовне професорице на Медицинском факултету одлуком Сената је поништено односно тиме је стављена ван снаге одлука из 2014. године када је Изетбеговићева изабрана за редовну професорицу.

Претходно је супрузи лидера СДА Бакира Изетбеговића поништено звање магистра, тачније, поништен је упис у Матичну књигу магистраната, а она је потом документацију о студирању у Сарајеву и Загребу предала надлежним правосудним органима.

Према доступним сазнањима, Влада Кантона Сарајево већ је затражила од свог члана у Управног одбору КЦУС-а да постави питање законитости да Себија Изетбеговић буде директорица КЦУС-а.

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img