spot_img
spot_img

Себија Изетбеговић избачена из Савјета за науку УНСА

spot_img
spot_img

Професорица на Медицинском факултету Универзитета у Сарајеву Себија Изетбеговић више није у Савјету за науку и умјетност Сената Универзитета у Сарајеву.

Сједница Сената одржана је данас, а Себија Изетбеговић убједљивом већином гласова избачена из овог тијела.

Било је чак 30 гласова “за” избацивање, и по три против и суздржаних, преносе федерални медији.

Смјену Изетбеговићеве предложио је Рифат Шкријељ, ректор Универзитета у Сарајеву који је рекао да мандат Изетбеговићевој није предложио Управни одбор који је изабаран 2021. године, већ да је изабрана на ту позицију по приједлогу Управног одбора из 2019. године, а раније на приједлог Управног одбора из 2017. године.

С обзиром да није предложена од стране новог Управног одбора, Шкријељ је рекао да је било логично да се то мјесто попуни.

Поред тога, Шкријељ је рекао и да Изетбеговићева раније није долазила редовно на сједнице Сенета већ је слала замјену, што није у складу са нормама.

Други разлог за смјену Изетбеговићеве је њена политичка опредјљеност, односно функција посланика у Скупштини Кантона Сарајево али и валидност саме дипломе која је доведена у питање.

Умјесто Изетбеговићеве, за именовање је предложена Маја Арланагић – Калајџић са Економског факултета у Сарајеву, која је и директор Центра за истраживање и развој.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img