spot_img
spot_img

Себија Изетбеговић добила отказ на Медицинском факултету у Сарајеву

spot_img
spot_img

Себија Изетбеговић више не предаје на Медицинском факултету у Сарајеву, потврдио је за Н1 ректор Универзитета у Сарајеву (УНСА), Рифат Шкријељ.

“Себија Изетбеговић више не предаје на Медицинском факултету, сада предаје други професор”, казао је Шкријељ за Н1.

Такођер, Шкријељ је појаснио разлоге отказа Изетбеговић.

“Себија Изетбеговић је имала уговор о раду на Медицинском факултету који никада није достављен Универзитету у Сарајеву, али смо га и формално поништили. С обзиром да је тај уговор о раду неодржив након свих аката које смо донијели, односно одлука које смо донијели на Сенату и Универзитету. Епилог одлука које су се у протеклим мјесецима донијело. Не може бити неко на.професорском мјесту, коме је одузета професура одузета стављањем ван снаге одлуке”, казао је Шкријељ.

Према документацији коју је Н1 имао на увид Изетбеговић у рјешењу у прекиду радног односа на Медицинском факултету је наведено сљедеће:

“Др. Себија Изетбеговић престаје радни однос с Медицинским факултетом Универзитета у Сарајеву на основу закљученог Уговор о раду не неодређено вријеме са непуним радним временом од 15. 12. 2014. године, због стављања ван снаге одлуке Сената Универзитета у Сарајеву од 29.1.2022.године о избору именоване у звање редовне професорице за област ‘Гинекологија и акушерства’ на Медицинском факултету Универзитета у Сарајеву”.

Треба подсјетити да је Универзитет у Сарајеву раније одузео академска звања Себији Изетбеговић након чега је она правду потражила на суду и све наведено против ње назвала “политичким прогоном”. Судски епилог се још чека.

Изетбеговић која је тренутно директорица КЦУС-а не може бити директорица ове институције без наведених академских звања те је због тога Влада Кантона Сарајево упутила захтјев Влади ФБиХ да Изетбеговић буде разријешена.

 

 

(n1)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img