SDS: Ustavni sud razgrađuje BiH

Odluka Ustavnog suda BiH kojom se osporava Zakon o Danu Republike Srpske i pravo naroda da 9. januar obilježava kao Dan Republike pokazuje da je Ustavni sud u svojoj suštini antiustavni sud koji negira konstitutivnost srpskog naroda, ruši temelje Ustava BiH i razgrađuje državnu zajednicu BiH, saopštila je Srpska demokratska stranka.

U saopštenju se ističe da “kvazi sud kojem je bila sporna i muzička melodija himne “Bože pravde”, ali kojem nisu sporni 25. novembar i 1. mart, dok im je sporan 9. januar kao sekularni praznik, pretvorio se u ustavotvorca i instituciju koja nasilno mijenja ustavni poredak, majorizujući volju, identitet i konstitutivnost srpskog naroda i Republike Srpske”.

“Srpska demokratska stranka poziva sve institucije u Republici Srpskoj, kao i sve političke partije, da zaštitimo Ustav Republike Srpske, Dan Republike Srpske, kao temeljena demokratska prava Republike i njenih građana”.

- Reklama -

SDS navodi da se postavlja pitanje kako bi se osjećali narodi razvijenih demokratija da im u Ustavnom sudu sjede stranci i to bez zakonskog osnova i da im svojim djelovanjem određuju praznovanje važnih datuma.

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime