СДС тражи понављање избора у Добоју и у још неколико градова - nula49.com
spot_img
spot_img

СДС тражи понављање избора у Добоју и у још неколико градова

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српска демократска странка (СДС) тражиће од Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ понављање избора у Добоју и на великом броју бирачких мјеста у бројним градовима и општинама због нерегуларности које су се десиле током изборног дана, а посебно под окриљем ноћи када се на тим бирачким мјестима десило прекрајање изборне воље, саопштено је из СДС-а.

“Иако је то законска обавеза, нашим посматрачима на овим бирачким мјестима нису дати на увид записници које су преправљани од стране чланова бирачких одбора чиме је прекројена изборна воља грађана. С правом сматрамо да се на овим бирачким мјестима стање на записницима не поклапа са гласовима који се налазе у врећама”, навели су из СДС-а.

Због тога ће, како додају, правни тим Српске демократске странке упутити захтјев ЦИК-у за понављање избора на свим бирачким мјестима у Добоју и на великом броју бирачких мјеста у Зворнику, Приједору и Челницу “на којима су под окриљем ноћи преправљани записници”.

Такође, како истичу, њихов правни тим ради на припреми кривичних пријава против лица које су чинила изборне манипулације као чланови изборне администрације у овим градовима.

“Због измјене изборне воље народа под окриљем ноћи сматрамо да је неопходно да се бројање гласова за неке нивое власти а прије свега за ниво предсједника Републике Српске и ниво Представничког дома Парламента БиХ врши ручно у Централној изборној комисији како би се отклониле све сумње да ли стање на записницима заиста одговара стању гласова у врећама”, навели су из СДС-а.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img