spot_img
spot_img

Сарајево: Осуђени педофил платио затворску казну и вратио се да ради као наставник у школи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Наставник спорта и физичког васпитања ОШ Грбавица 1 у Сарајеву Самир Алихоџић враћен је на посао иако је осуђен на годину дана затвора због кривичног дјела блудних радњи.

Алихоџић је проглашен кривим 2018. године (првостепена) након што је двије године раније оптужен да је размјењивао поруке и фотографије с једном ученицом.

Случај су пријавили њени родитељи, након чега је наставник приведен. У то вријеме он је био наставник спорта и физичког васпитања у ОШ Грбавица 1 и тренер Одбојкашког клуба ОРТ.

Након првостепене пресуде, Тужилаштво КС није предложило никакве мјере па је могао несметано радити као наставник чекајући другостепену пресуду.

Након коначне пресуде у новембру прошле године и једногодишње казне затвора као и једногодишње забране обављања посла наставника, Алихоџића ништа није спријечило да своју затворску казну уредно плати и тако се нађе на слободи без одласка иза решетака, а затим се врати и на посао јер га закон у томе не спречава.

Суд му је издао и увјерење о некажњавању чиме је стекао све услове да несметано обавља свој ранији посао. Интересантно, за вријеме судског процеса Алихоџић је био на неплаћеном одсуству.

Нажалост, школа није била у могућности спријечити осуђеног педофила да се врати у учионицу јер закон није адекватно регулисан, преноси Кликс.

Поводом ове теме Кликс је контактирао премијера Едина Форту и министарку одгоја и образовања Кантона Сарајево Наиду Хота-Муминовић и затражили одговоре. Нажалост, остали су без одговора, осим што је премијер прослиједио контакт ресорне министарке.

Алихоџићу је пресуђено према члану 208. став 2, у вези са ставом 1 и у вези са ставом 2 члана 205. Кривичног закона ФБиХ у којем се каже да ће се наставник, одгојитељ, родитељ, усвојитељ, старатељ, очух, маћеха или друга особа која искориштавајући свој положај или однос према малољетнику који јој је повјерен ради учења, одгоја, чувања или његе изврши с њим сполни одношај или с њим изједначену полну радњу, казнити казном затвора од шест мјесеци до пет година.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img