Sarajevo: Kiosk od 15 kvadrata Turistička zajednica platila 250.000 KM

U jesen prošle godine Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je tender za odabir najboljeg ponuđača koji će projektovati i izgraditi turistički infopult. Ono što privlači pažnju u cijelom procesu je cijena za taj projekt od 15-ak kvadrata, a koja iznosi nevjerovatnih 252.000 KM s PDV-om.

Naime, sada već bivši direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar potpisao je ugovor s Nusretom Bajramovićem iz firme Dinalsa, koja je izabrana kao najbolji ponuđač za ovaj projekt.

Ugovorom je definisano da se radi o projektu “ključ u ruke”. Ništa u cijelom projektu ne bi bilo sporno, osim cijene koja je poprilično visoka za jedan ovakav projekt.

- Reklama -

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 215.000 KM, plus PDV, što čini konačnu cijenu od 252.000 KM.

Projekat ima i garantni period od 24 mjeseca.

U odluci za izbor najboljeg ponuđača je navedeno da ponuđač zadovoljava sve uslove u tenderskoj dokumentaciji te sadrži prihvatljivu cijenu za radove.

Odluka o najboljem ponuđaču je donesena 13. novembra 2018. godine.

Nakon izgradnje informativnog centra na Baščaršiji početkom proljeća treba početi gradnja drugog informativnog centra, na Bjelašnici. Turistička zajednica KS planira graditi turističke informativne centre i na području općina Ilidža i Novi Grad.

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime