Samo kod nas: Parlament FBiH održava 26. pa 25. sjednicu

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić sazvao je 26. sjednicu entitetskog organa zakonodavne vlasti za kraj decembra. Da procedure održavanja sjednica rukovodstvu Parlamenta FBiH nisu važne pokazuje činjenica da je 25. redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zakazana za januar.

Druga po redu, odnosno prva održaće se 19. i 20. decembra 2017, a prva po redu, odlukom administracije tek druga, planirana je 16. i 17. januara 2018.

- Reklama -

Neki od federalnih parlamentaraca s kojima je klix.ba razgovarao kažu kako su ostali iznenađeni činjenicom da je rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na čelu s Edinom Mušićem prvo sazvalo 26. redovnu sjednicu, a mjesec dana nakon nje 25. redovnu sjednicu organa zakonodavne vlasti, umjesto obrnuto.

Tako će zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH 19. i 20. decembra 2017. godine na 26. redovnoj sjednici razmatrati između ostalog Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom po skraćenom postupku, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima po skraćenom postupku i Prijedlog zakona o hemikalijama.

Na dnevnom redu će se naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, Nacrt zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji BiH, Nacrt zakona o ugostiteljstvu i Nacrt zakona o elektronskom potpisu FBiH.

Mjesec dana poslije, tačnije 16. i 17. januara 2018. godine, federalni parlamentarci očitovaće se o Izvještaju o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za period 2015. godine, Izvještaju o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za 2016. godinu, Izvještaju o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova 1.01.-30.6.2017., Informaciji o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period januar-decembar 2015. godine, Informaciji o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za 2016. godinu te Informaciji o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period 1.1.-30.6.2017. godine.

Nije jasno zbog čega je u pozivu naznačeno da je riječ o nastavku 25. redovne sjednice s obzirom na to da ova sjednica ranije nikada nije ni započeta.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime