spot_img
spot_img

Шамац: Пријављен лук, а кријумчарено 18.000 кг кромпира

spot_img
spot_img

Службеници Управе за индиректно опорезивање у Царинској испостави Шамац одузели су 18.000 кг кромпира који се покушао прокријумчарити у Босну и Херцеговину.

У Царинској испостави Шамац увозник је пријавио за увозно царињење пошиљку црвеног лука у количини 23.000 кг. Током прегледа приложене документације изражена је сумња у врсту и количину робе, те је приступљено детаљном прегледу пошиљке, након чега је утврђено да се поред редовно пријављене робе у камиону налазила и роба за коју није приложена увозна царинска документација, саопћено је из УИОБиХ.

Непријављена роба је била сакривена на начин да је на четири задње палете био натоварен црвени лук, а у остатку пошиљке, у дубини товарног простора до којег није могуће приступити без детаљног истовара, пронађено је 18 палета конзумног крумпира укупне тежине 18.000 кг. Претпоставља се да је замјена робе извршена из разлога што се приликом увоза крумпира из земаља ЕУ у БИХ плаћа додатна такса у износу 0,10 КМ по килограму, која се приликом увоза црвеног лука не наплаћује.

Особа која је починила царински прекршај је прихватила одговорност, издан је прекршајни налог, а роба је трајно одузета и бит ће продана на јавној аукцији организованој у УИО.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

 

 

 

(фена)

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img