RTRS: Glavne vijesti Cvijanović i Dodik

U trenutku dok 15 hiljada ljudi protestuje na skupu “Pravda za Davida” u Banjaluci, glavne vijesti na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS) su poruke SNSD-ovih funkcionera Milorada Dodika, Željke Cvijanović i Staše Košarca.

Javni RTV servis Republike Srpske od samog početka protesta optužuje se da ne radi u javnom interesu, već da se stavio u zaštitu interesa vlasti predvođene SNSD-om.

- Reklama -

RTRS je tako danas objavio kako se da se na Trgu Krajine danima, između ostalih, okupljaju i osobe dobro poznate policiji i tužilaštvu po krađama, razbojništvima, trgovini drogom, nedozvoljenoj proizvodnji i prometu oružja i eksploziva, do nanošenja teških ili lakih tjelesnih povreda.

Na RTRS-u je objavljena štura vijest o protestu ”Pravda za Davida”, u kojoj se navodi da je na protestu bilo nekoliko stotina građana.

Nešto kasnije, naslov je promijenjen.

Štura i kratka vijest pokazuje da urednicima RTRS-a i dalje nije stalo do objektivnog izvještavanja, a o tome svjedoči to i da je veći dio vijesti posvećen prijetnjama RTRS-u koje su im upućene nakon objavljivanja vijesti i dokumenata o licima sa kriminalnim dosijeom koja se okupljaju na Trgu Krajine.

Podsjećamo, na glavnom banjalučkom trgu večeras se okupio veliki broj građana Republike Srpske i cijele Bosne i Hercegovine, dijaspore, koji daju podršku da se utvrdi istina i pravda u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Podsjećamo, Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH je na zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izvršila tridesetodnevni monitoring (od 7. juna 2017. godine do 6. jula 2017. godine) Dnevnika 2 BHRT-a, RTRS-a i FTV-a, kao i analizu poštovanja profesionalnih standarda.

Najžešće kritike iznesene su za Dnevnik 2 Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), posebno u dijelu koji se odnosi na izvještavanje o vladajućim strukturama u Republici Srpskoj.

RAK je u analizi naveo kako je primijećeno da se o aktivnostima zvaničnika na entitetskom nivou, u prvom redu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske govori u afirmativnom smislu bez ikakvog kritičkog osvrta na njihov rad.

 

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime