RSK “Nemo” u akciji čišćenja korita Bune: Neophodno očistiti i Savu

Prošle nedelje članovi ronilačko-spasilačkog kluba Nemo, učestvovali su u eko-akciji čišćenja korita rijeke Bune u mjestu Blagaj.

Poziv za učešće u akciji, koju je organizovala Sportsko ekološka udruga Hercegovina, Nemi je pristigao od Ronilačkog saveza Bosne i Hercegovine, koji je već odavno prepoznao kvalitet rada brčanskih ronilaca.

„Na ovu akciju odazvali smo se sa šest naših članova. Uvijek je zadovoljstvo sarađivati sa kolegama, koji pored strasti prema ronjenju imaju i tu ekološku svijest koja nam je svima potrebna“ rekao je Neđo Mićić, predstavnik kluba „Nemo“.

Pored Brčanskih ronioca u Eko akciji učesvovali su i ronioci iz RK „Vidra“ Modriča, RK „Eksplorer“ Sarajevo, RK „Posejdon“, „Hidra“ kao i nekoliko klubova iz susjedne Hrvatske.

Želja nam je da u dogledno vrijeme organizujemo i sličnu akciju u Brčkom, za šta će nam svakako biti potrebna pomoć Vlade Brčko distrikta za koju se nadamo da neće izostati, naglašavaju iz Neme.

„Savsko korito je jako zaprljano, naročito ovdje u predjelu Ficibajera i na mjestu gdje je nekada bio brod „Galeb“. Mi svakodnevno upozoravamo plivače, da ne skaču u vodu, jer postoji dosta metala kao i drugog odpada koji bi mogao izazvati i povrede plivača.

Naše kolege, rade su da dođu u Brčko a ja se nadam da ćemo dobiti i podršku lokalne zajednice, jer za neke zahvate pored ronilaca moramo angažovati i mehanizaciju“, rekao je Mićić.

Članovi RSK „Nemo“ ovh dana pripremaju se i za još jednu eko akciju, koja će biti sprovedena na Jablaničkom jezeru.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime