RSK “Nemo” u akciji čišćenja korita Bune: Neophodno očistiti i Savu

Prošle nedelje članovi ronilačko-spasilačkog kluba Nemo, učestvovali su u eko-akciji čišćenja korita rijeke Bune u mjestu Blagaj.

Poziv za učešće u akciji, koju je organizovala Sportsko ekološka udruga Hercegovina, Nemi je pristigao od Ronilačkog saveza Bosne i Hercegovine, koji je već odavno prepoznao kvalitet rada brčanskih ronilaca.

- Reklama -

„Na ovu akciju odazvali smo se sa šest naših članova. Uvijek je zadovoljstvo sarađivati sa kolegama, koji pored strasti prema ronjenju imaju i tu ekološku svijest koja nam je svima potrebna“ rekao je Neđo Mićić, predstavnik kluba „Nemo“.

Pored Brčanskih ronioca u Eko akciji učesvovali su i ronioci iz RK „Vidra“ Modriča, RK „Eksplorer“ Sarajevo, RK „Posejdon“, „Hidra“ kao i nekoliko klubova iz susjedne Hrvatske.

Želja nam je da u dogledno vrijeme organizujemo i sličnu akciju u Brčkom, za šta će nam svakako biti potrebna pomoć Vlade Brčko distrikta za koju se nadamo da neće izostati, naglašavaju iz Neme.

„Savsko korito je jako zaprljano, naročito ovdje u predjelu Ficibajera i na mjestu gdje je nekada bio brod „Galeb“. Mi svakodnevno upozoravamo plivače, da ne skaču u vodu, jer postoji dosta metala kao i drugog odpada koji bi mogao izazvati i povrede plivača.

Naše kolege, rade su da dođu u Brčko a ja se nadam da ćemo dobiti i podršku lokalne zajednice, jer za neke zahvate pored ronilaca moramo angažovati i mehanizaciju“, rekao je Mićić.

Članovi RSK „Nemo“ ovh dana pripremaju se i za još jednu eko akciju, koja će biti sprovedena na Jablaničkom jezeru.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime