Rodić: DNS stabilizovan, jači i bolji nego što je bio

Demokratski narodni savez je, nakon postizbornog perioda i turbulencija koje su bile vezane za njega, sada stabilizovan. Nastavlja svoje redovne aktivnosti i što je najvažnije, nastavlja politiku rasta,  rekao je večeras sinoć Dragutin Rodić, generalni sekretar DNS-a, u emisiji „U sred srijede“ Elta televizije.

Rodić se osvrnuo na izborni rezultat stranke, na Opštim izborima 2018. godine rekavši da je stranka i u ovom izbornom ciklusu ostvarila svoj cilj: oko sto hiljada glasova, 12 poslaničkih mandata u NS RS i jedan poslanički mandat na nivou BiH.

„Sve do izbora, isticali smo da smo složna porodica. Međutim,nakon izbora, grupa izabranih poslanika u NS RS „izašla“ je sa tezom da ne mogu prihvatiti politiku DNS-a koji je, kako su rekli, odstupio od svojih izvornih principa. Osnovali su DEMOS, stranku kojoj su  čitavo vrijeme bili naklonjeni mediji, koji su gotovo svakodnevno plasirali informacije da DNS sve više napušta opštinskih i gradskih odbora, što nije bilo istina“ podsjetio je Rodić.

- Reklama -

U to vrijeme, rekao je on,  bilo je ružnih izjava a DNS ni jednu ružnu riječ nije rekao o ljudima koji su izašli iz DNS-a. „Nakon izbora tražili smo samo ono što nam procentualno pripada po osnovu koalicionog sporazuma. Članovi DEMOS-a su ušli u zakonodavnu vlast zahvaljujući rezultatima DNS-a“ podsjetio je Rodić, dodajući da je DNS nakon svega izašao samo jači.

DNS je, rekao je Rodić dao podršku radu nove Vlade u kojoj su dva resora pripala kadru DNS-a. Prioritet u radu  svakako treba dati ekonomiji ali i obrazovnoj politici, što je ključ rješenja problema odlaska mladih iz Republike Srpske, poručio je večeras generalni sekretar DNS-a. On je govorio i o političkoj situaciji na nivou BiH te najavio aktivnosti stranke oko formiranja opštinskih odnosno gradskih odbora u kojima, nakon raspuštanja, sada funkcioništu Povjereništva.

„Početkom marta u Banjaluci će biti održana Osnivačka skupština Gradskog odbora DNS Banjaluka. U redove DNS-a vratio se i Budimir Balaban i ostali članovi kluba „Sloboda“ koji su djelovali u gradskoj skupštini Banjaluka. Ja sam zaista veliki optimista. Sve ovo nam govori da DNS nastavlja raditi kao i do sada, da raste, da jača, da dobija nove članove i da će opravdati ukazno povjerenje građana“ rekao je Rodić.

(eltatv.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime