spot_img
spot_img

Родић: ДНС стабилизован, јачи и бољи него што је био

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Демократски народни савез је, након постизборног периода и турбуленција које су биле везане за њега, сада стабилизован. Наставља своје редовне активности и што је најважније, наставља политику раста,  рекао је вечерас синоћ Драгутин Родић, генерални секретар ДНС-а, у емисији „У сред сриједе“ Елта телевизије.

Родић се осврнуо на изборни резултат странке, на Општим изборима 2018. године рекавши да је странка и у овом изборном циклусу остварила свој циљ: око сто хиљада гласова, 12 посланичких мандата у НС РС и један посланички мандат на нивоу БиХ.

„Све до избора, истицали смо да смо сложна породица. Међутим,након избора, група изабраних посланика у НС РС „изашла“ је са тезом да не могу прихватити политику ДНС-а који је, како су рекли, одступио од својих изворних принципа. Основали су ДЕМОС, странку којој су  читаво вријеме били наклоњени медији, који су готово свакодневно пласирали информације да ДНС све више напушта општинских и градских одбора, што није било истина“ подсјетио је Родић.

У то вријеме, рекао је он,  било је ружних изјава а ДНС ни једну ружну ријеч није рекао о људима који су изашли из ДНС-а. „Након избора тражили смо само оно што нам процентуално припада по основу коалиционог споразума. Чланови ДЕМОС-а су ушли у законодавну власт захваљујући резултатима ДНС-а“ подсјетио је Родић, додајући да је ДНС након свега изашао само јачи.

ДНС је, рекао је Родић дао подршку раду нове Владе у којој су два ресора припала кадру ДНС-а. Приoритет у раду  свакако треба дати економији али и образовној политици, што је кључ рјешења проблема одласка младих из Републике Српске, поручио је вечерас генерални секретар ДНС-а. Он је говорио и о политичкој ситуацији на нивоу БиХ те најавио активности странке око формирања општинских односно градских одбора у којима, након распуштања, сада функционишту Повјереништва.

„Почетком марта у Бањалуци ће бити одржана Оснивачка скупштина Градског одбора ДНС Бањалука. У редове ДНС-а вратио се и Будимир Балабан и остали чланови клуба „Слобода“ који су дјеловали у градској скупштини Бањалука. Ја сам заиста велики оптимиста. Све ово нам говори да ДНС наставља радити као и до сада, да расте, да јача, да добија нове чланове и да ће оправдати указно повјерење грађана“ рекао је Родић.

(eltatv.net)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img