spot_img
spot_img

Робијаш прескочио зид и побјегао из КПЗ Орашје

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Робијаш Едис Зукић (38) из Градачца побјегао је из Казнено-поправног завода у Орашју, у којем је био због казне на коју је осуђен за тешку крађу, потврђено је “Независним”.

“Побјегао је у четвртак навече, а у бјекству му је помогао затвореник Ведран Калиновић”, рекли су извори “Независних”.

Зукић је, како су прецизирали наши извори, побјегао тако што је прескочио затворски зид.

“Калиновић је, према досад утврђеним сазнањима, стао испред зида, а на његова леђа се попео Зукић и прескочио зид. Очигледно је да су знали да је смањен број чувара због епидемиолошке ситуације у земљи, што су и искористили”, истичу наши извори, који додају да је Зукић, наводно, имао породичних проблема и да је највјероватније сматрао да мора да оде кући како би их ријешио.

Зукић је, додају наши извори, у КПЗ Орашје стигао прије три мјесеца на одслужење затворске казне од годину и осам мјесеци, на коју је осуђен због тешке крађе.

У КПЗ-у Орашје казали су да дуго нису имали случајева бјекства и да вјерују да су робијаши искористили недостатак чувара.

“Радимо на утврђивању свих околности које су довеле до бјекства затвореника, као и на откривању могућих саучесника. Имамо доста чувара који су на боловању или у изолацији због вируса корона, а чим недостаје један стражар одмах није у потпуности обезбијеђен сектор који он покрива”, казали су у КПЗ-у Орашје.

У Полицијској управи Орашје су, наводећи иницијале затвореника, казали да су о бјекству обавијештени у четвртак око 17.30.

“Дежурни истражилац Криминалистичке полиције и криминалистички техничар су потврдили наводе пријаве и утврдили да је бјегунцу помогао В.К. из Сребреника”, навели су из полиције.

Како су из полиције додали, В.К. је стога осумњичен за кривично дјело омогућавање бијега особи којој је одузета слобода.

“О томе је упознат надлежни тужилац”, истакли су из полиције.

Покренута је потрага за одбјеглим робијашем, који до закључења овог броја “Независних” није пронађен.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img