spot_img
spot_img

РиТЕ „Угљевик“ исплатио Поповићу 47.000 КМ због незаконите смјене

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Рудник и термоелектрана (РиТЕ) “Угљевик“ исплатио је 47.000 КМ одштете бившем директору Ђорђу Поповићу због незаконите смјене након општих избора 2018. године, када се са још неколико директора нашао у групи „мангупа“, како их је назвао тадашњи предсједник РС Милорад Додик, сазнаје Capital.ba.

Према нашим информацијама, Поповић је одустао од тужбе након што је предузеће пристало на нагодбу да му се исплати тражени износ.

Подсјећамо, Поповић је након смјене у два наврата тужио РиТЕ „Угљевик“, јер Надзорни одбор тог предузећа није испоштовао прву судску пресуду која је била у његову корист.

У првој одлуци о разрешењу Надзорни одбор се позивао на лоше пословне резултате и запошљавање без консултација са ресорним министарством, а након што је Поповић ту смјену оспорио на суду, НО је по скраћеном поступку донио нову одлуку о разрешењу, наводећи сукоб интереса као разлог.

Поповић је тада поднио нову тужбу, а осим враћања на позицију директора тражио је и нанаду плата.

У међувремену је Поповић, као кадар ДНС-а, именован за министра саобраћаја и веза РС и тада је дошло и до споразума са Рудником и термоелектраном.

Он је почетком ове године поднио оставку на позицију министра саобраћаја и веза РС како би могао да преузме посланички мандат у Скупштини Брчко дистрикта.

Поповићев коментар нисмо успјели добити јер се није јављао на телефон.

Capital.ba је раније писао о спорним смјенама којима се власт РС обрачунава са неподобним кадровима, а које се често завршавају тужбама и наредбом суда да се смијењени функционери врате на посао и да им се исплати одштета.

Без обзира на то Влада не одустаје од старе праксе и не пристаје да на мјесто директора Инспектората РС врати смијењеног Предрага Томића иако је суд два пута утврдио да је незаконито смијењен.

Томић је због тога поднио и трећу тужбу, али и кривичну пријаву против премијера РС Радована Вишковића, коју је Републичко јавно тужилштво одбацило.

 

 

 

(capital.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img