Ристо из Бруснице код Лопара сазидао вјечну кућу вриједну 240.000 КМ, на отварању било 300 званица - nula49.com
spot_img
spot_img

Ристо из Бруснице код Лопара сазидао вјечну кућу вриједну 240.000 КМ, на отварању било 300 званица

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

То су градили само фараони у Египту и Немањићи, а ја нисам ни фараон, ни Немањић него Марковић, каже Ристо из Бруснице у Републици Српској који каже да има троје дјеце, а “нико од њих неће ни да чује”, па додаје да има и дјеце којима родитељ умре а они ни на на сахрану неће да дођу.

Баш је из тог разлога Ристо за себе и жену још за живота сазидао вјечну кућу, да не мора да брине гдје ће да почива кад га Бог буде позвао.

Ристо за Јутјуб канал Жива истина вели и да је своју вјечну кућу градио три године, да је освештана и да је за њу дао 240.000 марака (КМ) односно 120.000 евра.

Објашњава да је то капела а да је он зове својом вјечном кућом, те подсјећа да је на освећењу и прослави поводом завршетка имао 300 званица, музику и народно весеље које га је коштало око 6.000 евра.

Иначе, први је који је у општини Лопаре тражио грађевинску дозволу какву никада и нико дотад није тражио па је морао да дође и геометар али и госпођа из одјељења за урбанизам.

Све му је то пројектовао архитекта Ненад из Брчког, а радио мајстор Неђо, и други бројни мајстори, свако стручњак за своје.

Радови су врхунски, армирано, изолација, струја, нема влаге, а сандуци унутра ростфрај, и херметички се затварају јер тако мора да жена и он остану вјечити пошто је гробница таква – површинска, све мермер и гранит.

Једина опасност је можда јак земљотрес за једно 100-200 година.

Цијелу капелу исцртао је и својом лозом Марковића, а путници намјерници који туда прођу стану у невјерици, па гледају и разгледају…

Нико не може да их убиједи да то није црквени него приватни објекат са грађевинском дозволом и зидовима од чак пола метра, преноси Атв БЛ.

Ристина вјечна кућа је потпуно ограђена каменом и кованим гвожђем, а камен је каже стигао из чак три мајдана…

 

 

(glassrpske.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img