Rekorderi: “Neće nas ućutkati…”

Narodni poslanici Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković do sada su zajedno dobili preko 80 hiljada maraka kazni po raznim osnovama. Zbog toga su im poslaničke plate praktično blokirane. Međutim, Vukanović i Stanivuković tvrde da ih to neće ućutkati.

Pored toga što prednjače po broju nastupa i replika u Narodnoj Skupštini, Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković, prvi su među poslanicima i po broju novčanih kazni. Vukanović kaže da se kazne najviše odnose na tužbe za klevetu i nanošenje duševne boli. A tužili su ga mnogi: od funkcionera SNSD-a, trebinjskih sudija, do episkopa Grigorija.

Vukanović je do sada platio oko 15 hiljada maraka kazni, a nedavno mu je stiglo i sudsko rješenje da se mora odreći još 20 hiljada maraka. Zbog toga je mislio da proda stan, međutim, u banci će pokušati da kroz kredit zatvori te dugove. Ipak, tvrdi da ga sve to neće ućutkati.

- Reklama -

Za razliku od Vukanovića, protiv koga su uglavnom pokretane privatne tužbe, poslanik PDP-a Draško Stanivuković pored tužbi i prekršaja, ima i šest krivičnih prijava koje su podnesene protiv njega. Stanivuković je optužen za remećenje javnog reda i mira, prisluškivanje, državni udar, ali i incident sa predsjednikom SNSD-a u Čelincu.

Stanivuković, je do sada kažnjen sa više od 30 hiljada maraka po raznim osnovama, od kazne za nanošenje duševne boli bivšem ministru prosvjete Danetu Maleševiću, do sankcije Centralne izborne komisije, jer je snimao biračko mjesto na dan izbora.

Od poslaničke plate, kaže Stanivuković, oko 2/3 novca se skida za kazne, koje kako tvrdi, plaća sam i uz pomoć svoje porodice, jer ne želi da za tužbe i krivične prijave ide novac koji izdvaja za humanitarna udruženja.

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime