spot_img
spot_img

Расписана међународна потјерница за генералом Миломиром Савчићем

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Суд БиХ донио је наредбу за расписивање међународне потјернице за Миломиром Савчићем, предсједником Борачке организације Републике Српске (БОРС), којем је јуче одређен притвор.

Наиме, према оном што су саопштили из Суда, када су судски полицајци отишли да пронађу Савчића, нису га затекли.

“Суд је запримио службену забиљешку Судске полиције Босне и Херцеговине у којој се наводи да оптужени Савчић није пронађен на кућној адреси, те да из тог разлога није спроведен до притворске јединице по наредби Суда. Имајући у виду наведено, Суд је донио наредбу за расписивање међународне потјернице”, навели су из Суда БиХ.

Из Суда БиХ подсјећају да су јуче донијели рјешење којим су према оптуженом Савчићу укинуте мјере забране, а усвојен је приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање притвора.

Како наводе, та одлука донесена је због “непоштивања изречених мјера забране”, којим му је забрањено контактирање са свим представницима принтаних и електронских медија о чињеницама које се односе на овај кривични поступак, као и јавна обраћања у вези с овим поступком.

“Савчићу је одређен притвор због бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, а не због опасности од бјекства”, навели су из Суда БиХ, те додали да притвор може трајати најдуже три године рачунајући од дана потврђивања оптужнице, односно до 13. јануара 2023. године или до другачије одлуке Суда.

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img