“Putujuća biblioteka” stigla u Banjaluku

Banjaluka je danas dobila “Bibliobus”, biblioteku na točkovima koja će biti na usluzi čitaocima širom grada.

“Bibliobus” je svečano predstavljen na Trgu Krajine u prisustvu gradonačelnika Igora Radojičića, direktorke Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljilje Petrović-Zečić, predstavnika grada Kopra i drugih zvanica.

“Čestitamo našoj biblioteci što je dobila biblioteku na točkovima koja će biti dostupna u različitim krajevima Banjaluke. U narednim sedmicima u projektima koje radimo sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske bićemo u prilici da vidimo i neke nove sadržaje. Jedan od ciljeva jeste da u prigradskim naseljima osim ‘Bibliobusa’ bude više književnih sadržaja i pozorišnih predstava”, rekao je između ostalog Igor Radojičić.

- Reklama -

Ovom prilikom upriličen je preformans “Knjiga od ruke do ruke” u kojem učenici osnovnih škola popunjavaju fond “Bibliobusa” i to tako što su formirali lanac od Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) do “Bibliobusa” na trgu.

“Bibliobus je novi bibliotečki servis kojim će Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske doprinijeti razvoju i oblikovanju kulturnog identiteta našeg grada. Bibliobus će građanima Banjaluke obezbijediti publikacije koje će zadovoljiti njihove potrebe u pogledu obrazovanja, inforisanja i ličnog razvitka, kao i za razonodu i slobodno vrijeme,” saopšteno je ranije iz NUB RS.

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime