spot_img
spot_img

Put Brčko-Rača, preko Vršana, uskoro završen

spot_img
spot_img

Vozači koji iz Brčkog krenu put Srbije po završetku obnove regionalnog puta Vršani-Rača, koja teče planiranom dinamikom, neće više morati da prolaze kroz Bijeljinu. Ova dionica skratiće ovu rutu za čak 20 kilometara, a preusmjeravanjem saobraćaja biće izbjegnute saobraćajne gužve kroz centar grada.

Prva dionica, od Donjeg Crnjelova do Batkovića, u dužini od 1.500 metara je završena, dok je na pravcu Ostojićevo-Brodac u toku asfaltiranje puta.

“Osim ove dionice koju mi sada radimo, uradili smo i jedan most na rejonu između Vršana i Novog, odnosno ispravili tu jednu kritičnu tačku tako da se otvorila jedna važna saobraćajnica, prije svega za teretni saobraćaj”, rekao je Nemanja Tolj, direktor “Bijeljina-puta”.

Postojeći put do sada je rijetko ko koristio, uglavnom mještani, jer je bio u katastrofalnom stanju. Vozači koji su se i usudili da do Rače idu ovom saobraćajnicom vozili su slalom izbjegavajući rupe.

“Ja mislim da će kao i račanska cesta povezivati par sela do Vršana. Nećemo prašinu više gutati, djeca će komotno da se vozaju, u školu da idu”, zadovoljno priča jedan od mještana Dazdareva Borislav Pejić, kroz čije selo prolazi ova saobraćajnica.

U ovom projektu Gradska uprava Bijeljine je uključena u eksproprijaciji zemljišta.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Bijeljini Tomica Stojanović kaže da ovaj regionalni put Vršani-Rača može biti ne samo odlična putna komunikacija sela ovog dijela Semberije, već i alternativa u slučaju većih saobraćajnih nesreća na saobraćajnici Bijeljina-Rača.

Nosilac projekta je preduzeće “Putevi Republike Srpske”, vrijedan oko dva i po miliona KM.

Iz “Bijeljina-puta” najavljuju da će modernizacija puta Vršani – Rača 90 odsto biti završena do sredine ovog mjeseca odnosno do kraja građevisne sezone.

 

 

 

 

(rtvbn.com/infobijeljina.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img