Психолошки утицај: Возачи смањују гас иако радари не раде - nula49.com
spot_img
spot_img

Психолошки утицај: Возачи смањују гас иако радари не раде

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Стационарни радари, њих 12 колико их је постављено на путевима које оперативно покрива Полицијска управа Добој, иако још нису пуштени у рад утичу на возаче, јер када их угледају попусте папучицу гаса у својим аутомобилима.

“Ти радари утичу на оне који не знају да не раде и примјетно је да на тим локацијама већина возача успори, што и јесте тај жељени ефекат да се смањи брзина, да се прође тим подручјем на безбједан начин и избјегну нежељене посљедице. Радари су у завршној фази, у току је прибављање одређене документације када су у питању дозволе за рад и усклађивање саобраћајне сигнализације. Постојећа саобраћајна сигнализација није усклађена с тим локацијама гдје се налазе радари. Радари су, наравно, постављени по ранијој процјени по броју саобраћајних незгода и дешавањима на тим мјестима”, рекао је Предраг Лазић, замјеник начелника Полицијске управе Добој.

Јовица Жигић, начелник Сектора полиције ПУ Добој, представљајући резултате рада у јулу подсјетио је да је у току превентивна кампања МУП-а РС “101 живот” која има за циљ да смањи број смртно страдалих на путевима.

“Нажалост, обистиниле су се наше процјене да су јули и август сваке године најлошији по стању безбједности саобраћаја, тако да смо током јула ове године имали четири саобраћајне незгоде са смртно страдалим лицима, исто као и у јулу прошле године. Незгоде су се догодиле на подручју Добоја, гдје је смртно страдао један возач и један пјешак, те на подручјима Модриче и Теслића, гдје је смртно страдао по један возач”, рекао је Жигић.

Радови на коридору 5ц, дионица кроз Добој, утичу на одвијање саобраћаја на магистралном путу М17, а из полиције апелују на стрпљење.

“Нико не може утицати на то. Радови се одвијају својом динамиком и повремени су застоји. Често прођем тим путним правцем – извођачи радова можда на минут-два затворе саобраћај само да прођу оне машине с једне на другу страну градилишта и то већ изазове застој од километар”, казао је Жигић.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img