spot_img
spot_img

Провјерите да ли сте “већ гласали”: ЦИК објавио списак лица регистрованих за гласање изван БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Иако је до локалних избора остало још мјесец и по дана, о потенцијалним преварама и нелегитимности избора у јавности се већ говори.

Гласање из иностранства једна је од тема којом се широм БиХ, па тако и у Брчком, баве медији, али и Тужилаштво.

Централна изборна комисија БиХ данас је објавила списак лица регистрованих за гласање изван БиХ, а он је посебно интересантан за грађане Брчко дистрикта, у свјетлу недавних навода бројних званичника како је у току масовна куповина гласова.

Подсјетимо, према подацима локалне изборне комисије, за гласање путем поште пријављено је око 5.500 бирача из Брчког, за разлику од 2016. године када је на том списку било око 2.000 грађана.

Многи од пријављених за гласање у одсуству нашли су се у чуду када је градом почео да крузи списак у коме су препознали и своје личне податке и сазнали да ће умјесто у Брчком гласати у Србији, Хрватској или некој другој земљи.

Читав списак можете погледати ОВДЈЕ, а да бисте лако провјерили да ли сте на њему, довољно је да на својој тастатури притиснете Ctrl и F и упишете своје име и презиме. Уколико сте на списку, систем ће исто одмах пронаћи.

Грађани који се на овом списку не налазе својом вољом имају рок од 48 сати да уложе жалбу.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img