spot_img
spot_img

Provjerite da li ste “već glasali”: CIK objavio spisak lica registrovanih za glasanje izvan BiH

spot_img
spot_img

Iako je do lokalnih izbora ostalo još mjesec i po dana, o potencijalnim prevarama i nelegitimnosti izbora u javnosti se već govori.

Glasanje iz inostranstva jedna je od tema kojom se širom BiH, pa tako i u Brčkom, bave mediji, ali i Tužilaštvo.

Centralna izborna komisija BiH danas je objavila spisak lica registrovanih za glasanje izvan BiH, a on je posebno interesantan za građane Brčko distrikta, u svjetlu nedavnih navoda brojnih zvaničnika kako je u toku masovna kupovina glasova.

Podsjetimo, prema podacima lokalne izborne komisije, za glasanje putem pošte prijavljeno je oko 5.500 birača iz Brčkog, za razliku od 2016. godine kada je na tom spisku bilo oko 2.000 građana.

Mnogi od prijavljenih za glasanje u odsustvu našli su se u čudu kada je gradom počeo da kruzi spisak u kome su prepoznali i svoje lične podatke i saznali da će umjesto u Brčkom glasati u Srbiji, Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji.

Čitav spisak možete pogledati OVDJE, a da biste lako provjerili da li ste na njemu, dovoljno je da na svojoj tastaturi pritisnete Ctrl i F i upišete svoje ime i prezime. Ukoliko ste na spisku, sistem će isto odmah pronaći.

Građani koji se na ovom spisku ne nalaze svojom voljom imaju rok od 48 sati da ulože žalbu.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img