Provalio u kuću pa uzeo flašu piva

Četrdesetdvogodišnji O.A. iz prijedorskog mjesta Kozaruša optužen je da je provalio u jednu kuću, urezao dva natpisa na vratima, a zatim uzeo flašu piva te upalio TV.

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Prijedoru je potvrdio optužnicu prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva, koja ovog muškarca tereti za narušavanje nepovredivosti stana.

“Optuženom se na teret stavlja da je 8. februara, između 14 i 16 časova, u mjestu Kozaruša, došao do kuće, vlasništvo M.R., koju koristi M.E., te nasilno otvorio zaključana ulazna vrata”, navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Dalje se dodaje da je O.A. na štoku vrata urezao natpis, a zatim nasilno otvorio i drvena vrata koja vode u hodnik kuće, na čijem štoku je takođe, sudeći po optužnici, urezao natpis.

“Odatle je kroz hodnik ušao u dnevni boravak, gdje je razbacao stvari te uzeo jednu flašu piva, upalio televizor i legao na ugaonu garnituru, gdje su ga zatekli policajci”, navodi se u optužnici.

U Krivičnom zakoniku Republike Srpske piše da će onaj ko prodre u tuđi stan ili druge zatvorene prostore ili se na zahtjev ovlaštenog lica odatle ne udalji, biti kažnjen novčano ili zatvorom do jedne godine.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime