Protiv trasiranja autoputa Vukosavlje-Brčko na štetu hrvatskih povratnika

- Reklama -

Podpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i Davor Čordaš, izaslanik u Vijeću naroda RS sastali su se s građanima MZ Garevac te razgovarali na temu trasiranja autoputa Vukosavlje – Brčko.

Dopredsjednik Jerkivić i izaslanik Čordaš dali su punu podršku Garevčanima te iskazali kako je prva verzija trase urađena na štetu hrvatskog naroda, saopštila je kancelarija podpredsjednika RS.

- Reklama -

Navedeni autoput bi se dijelom gradio preko hrvatskih sela u Modriči. U skladu sa idejnim projektom, izgradnjom ovog autoputa bi se sjekla hrvatska sela i rušile obnovljene kuće hrvatskih povratnika preko Garevca, Kladara Donjih, prema Šamcu i Pelagićevu.

Sagovornici su se složili da je ovakav projekt neprihvatljiv i mještanima koji žive na području MZ Garevac i ostalih mjesnih zajednica kao i političkim predstavnicima koji zastupaju interese Hrvata te je potrebno pronaći neko drugo rješenje za izgradnju navedenog autoputa.

Javna rasprava je zakazana za 10. novembar u 13:00 časova.

Sastanak je protekao i završio mirno uz podršku podpredsjedniku Jerkoviću i gospodinu Čordašu jer su protiv trasiranja koji ide na štetu hrvatskih povratnika.

 

 

 

(vecernji.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime