spot_img
spot_img

Протестна вожња Бијељином: Нећу туђе, своје не дам

spot_img
spot_img

“Не тражим туђе, своје не дам” поручио је, након протестне вожње камионима кроз центар Бијељине, Стево Лазић, власник компаније “Драгстес”. Лазић већ три године тражи задовољење правде јер му је, како каже, приватна имовина отета, а бензинска пумпа у Црњелову код Бијељине ради на агрегат.

Стево Лазић, власник компаније “Драгстес” поново је организовао протестну вожњу Бијељином, уз сирене и пиштаљке, са три камиона на којима је стајала порука “Не тражим туђе, своје не дам”. Лазић тврди да му је далековод који је у његовом приватном власништву два пута оштећен када је компанија “Нешковић” направила бензинску пумпу недалеко од далековода, а затим потпуно срушен.

“Срушени далековод је у мом приватном власништву, он је био моја приватна имовина. Имам документацију један кроз један, постоје урбанистичка, грађевинска дозвола и употребна дозвола. Далековод је и уплањен”, каже Лазић.

Додаје да то да је имовина приватна чак нико и не спори али да нико од надлежних органа нема храбрости да настави борбу и помогне му као привреднику из Бијељине.

Огорчени Лазић пита надлежне који, како каже, ништа урадили ништа да му отета имовина буде враћена, да ли се тако поштују основна људска и уставна права. Истиче да жели институције почну да раде свој посао и врате му, како тврди, отету имовину.

“Сутра се навршавају три година како моја бензинска пумпа у Црњелову послује на агрегату. Ми смо и данас дан без електричне енергије, у 21. вијеку”, наводи Лазић.

Од борбе, подвлачи, неће одустати.

“Ја сам првог дана рекао да не одустајем и да никад нећу одсутати. Не дам очевину и ту је тачка. Правно ћу се борити док год будем жив јер нећу дјеци да остављам проблем”, наглашава Стево Лазић.

Он поручује да ће правну борбу наставити не само због себе, своје породице, фирме, радника и њихових породица, него и због будућих генерација како се такве ствари не би понављале.

 

 

(rtvbn.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img