spot_img

Protesti širom BiH, stalo i Brčko

Published:

spot_img

Građani širom Bosne i Hercegovine blokirali su ulice u znak protesta zbog poskupljenja cijena goriva. Protest i u centru Brčkog, duž Bulevara mira.

U ulici Mladena Stojanovića saobraćaj je zaustavljen u oba smjera, takođe, prolaz je onemogućen i za javni gradski prevoz.

Sve veći broj auta se pridružuje protestu.

“Nadam se da će što veći broj ljudi stati da podrži ovaj protest. Porede nas s Njemačkom gdje su plate 2.000 €, dok su kod nas 200 €, zaista više nema smisla ovo divljanje cijena goriva”, rekla je jedna Banjalučanka koja je u znak protesta zaustavila svoj automobil na ulicu.

Kako saznaju Nezavisne, blokiran je saobraćaj i u samom centru grada duž Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, a veći broj automobila okupio se i na Prijedorskoj petlji. protestima su se pridružili i građani Kotor Varoši i Prnjavora.

Na protestu je došlo i do kraćeg verbalnog sukoba nakon što je jedan vozač odbio da stane, te je drugi za njim bacio flašu piva međutim nije došlo do oštećenja vozila.

Zbog visokih cijena goriva blokada saobraćaja i u Sarajevu. Vozači u pojedinim dijelovima Sarajeva, Tuzle i Zenice blokirali su saobraćaj u 17 sati u znak protesta zbog visokih cijena goriva.

Pozivi za blokadu upućeni su putem društvenih mreža, a građani su pozvani da blokiraju ceste.

Zanimljivo je istaći da su mišljenja vozača podijeljena. Dok jedni blokiraju raskrsnicu u Tuzli, drugi na sve moguće načine pokušavaju proći te stići do destinacije na koju su se zaputili.

Slično je bilo i u Brčkom, gdje je jedan dio vozača pokušao zaustaviti saobraćaj, drugi su na sve moguće načine pokušali proći – neki preko trotoara i zelenih površina, neki manje poznatim okolnim putevima…

Saobraćaj je blokiran na kružnom toku na Laušu u Banjoj Luci, u centru Zenice kod hotela Dubrovnik, u blizini stadiona Bilino Polje, te na putu M17, Doboj – Sarajevo.

Podsjećamo, ovakvi protesti održani su proteklih dana i u svim većim gradovima u Srbiji gdje su trajali po sat vremena.

 

 

 

 

 

 

(nezavisne.com/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img