Projekat zaštite djece u saobraćaju: Podijeljene auto-sjedalice za 76 beba rođenih u ovoj godini

U Šamcu su danas podijeljene auto-sjedalice za 76 djece sa područja ove lokalne zajednice, koja su rođena u 2020. godini.

Projekat “Poboljšajmo bezbjednost djece u saobraćaju” realizovala je opština Šamac u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske. Vrijednost auto-sjedalica je 9.000 KM i troškove su, u jednakim iznosima, finansirale opština i Agencija.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je siguran da će na ovaj način biti unaprijeđena bezbjednost djece u saobraćaju.

– Želimo da bar malo damo podršku roditeljima i smanjimo im troškove koje imaju – rekao je Milićević novinarima.

Milićević je naveo da će saradnja sa Agencijom biti nastavljena, te podsjetio da je opštini Šamac, osim ovog projekta, odobren još jedan, koji je u toku, a riječ je o izradi idejnog rješenja za prilaz ispred šamačke osnovne škole.

Predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica rekao je da Agencija svake godine raspisuje javni poziv za sufinansiranje projekata jedinicama lokalne samouprave na koji sve mogu da apliciraju.

Torbica je istakao da je opština Šamac jedna od prvih lokalnih uprava sa projektnom idejom za nabavku dječijih auto-sjedalica.

– Nadamo se da će djeca biti bezbjednija u saobraćaju i da će ovaj projekat znatno smanjiti troškove roditelja – rekao je Torbica.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime