Projekat Brčaka Aleksandra Pajkanovića proglašen najboljom tehnološkom inovacijom u Republici Srpskoj!

Banjalučki tim “Nanoluka” pobjednik je 14. takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj za ovu godinu, izjavio je danas direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić.

Gverić, koji je i predsjednik žirija za izbor najbolje tehnološke inovacije, rekao je da su bodovanje vršili stručni žiri i stručni recenzenti i da je pobjedničkom timu pripala nagrada od 15.000 KM, od ukupnog nagradnog fonda od 50.000 KM, koje su u raznim manjim iznosima pripale finalistima takmičenja u zavisnosti od plasmana.

- Reklama -

On je naveo da je takmičenje počelo u martu i da se od 16 prijavljenih timova, nakon obavljenih obuka, recenzija, snimanja, došlo do šest finalista koji su danas predstavili svoje ideje.

Aleksandar Pajkanović iz tima “Nanoluka” rekao je da je pobjednička inovacija u vezi sa posebnim učilom koje je striktno namijenjeno za kvalitetniji način predavanja iz oblasti analogne elektronike.

“Osmislili smo efikasan način da studentima, srednjoškolcima, ali i ostalim koje to interesuje, praktičnim primjerima omogućimo da bez velikih ulaganja, kod svoje kuće, načine prvi korak i kvalitetno praktično nauče osnove elektronike”, naveo je Pajkanović.

Ovo takmičenje organizovali su Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banjaluka.

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime